x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international FIFA îşi face un Consiliu al Înţelepţilor.

FIFA îşi face un Consiliu al Înţelepţilor.

07 Iun 2011   •   08:42
FIFA îşi face un Consiliu al Înţelepţilor.

Joseph Blatter, presedintele reales al FIFA, a anuntat ca le-a cerut lui Johan Cruyff, Henry Kissinger si celebrului tenor spaniol Placido Domingo sa faca parte din "Consiliul Inteleptilor" al forului fotbalistic mondial.

"Acesti domni nu sunt experti, ci consilieri, si ar urma sa faca parte dintr-un fel de consiliu al inteleptilor", a declarat Blatter la CNN.

Kissinger, in varsta de 88 de ani, castigator al Premiului Nobel pentru Pace si fost secretar de stat american, afirmase, duminica, la BBC, ca va reflecta la propunearea lui Blatter, care vrea sa inlature suspiciunile de coruptie din cadrul organizatiei sale.

Placido Domingo, in varsta de 70 de ani, care a cantat la patru editii ale Cupei Mondiale alaturi de compatriotul sau Jose Carreras si de italianul Luciano Pavarotti, "este fericit si mandru sa faca parte din acest consiliu", a afirmat Blatter. "Kissinger la fel. Unii spun ca este batran, dar este un om avizat", a adaugat Blatter.

Elvetianul Joseph Blatter, in varsta de 75 de ani, a fost reales in functia de presedinte al FIFA, pentru un al patrulea mandat, pe fondul acuzatiilor de coruptie in cadrul organizatiei. Singurul sau adversar, Mohamed bin Hammam, reprezentant al Qatarului si presedinte al Confederatiei Asiatice, s-a retras cu cateva zile inainte de vot, el fiind apoi suspendat pentru suspiciuni de coruptie.

×