x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international FIFA suspendă Federația de Fotbal din India pentru ingerințe externe

FIFA suspendă Federația de Fotbal din India pentru ingerințe externe

16 Aug 2022   •   22:50
FIFA suspendă Federația de Fotbal din India pentru ingerințe externe

FIFA a suspendat Federația Indiană de Fotbal (AIFF) ca urmare a "influenței nejustificate din partea unor terțe părți", ceea ce constituie o încălcare a Statutului federației. Prin urmare, Cupa Mondială feminină U17 FIFA din India nu va avea loc așa cum a fost planificată.

Turneul era programat să aibă loc între 11 și 30 octombrie, în cursul acestui an.

Organismul mondial de conducere „evaluează următorii pași în ceea ce privește turneul", dar susține că este în contact permanent cu Ministerul Indian al Tineretului și Sportului din India și speră într-un rezultat pozitiv.

„Suspendarea va fi ridicată după ce ordinul de înființare a unui comitet de administratori care să preia atribuțiile Comitetului Executiv al AIFF va fi abrogat și administrația AIFF va recăpăta controlul deplin asupra afacerilor zilnice ale AIFF", se arată într-o declarație a FIFA.

La 18 mai, Curtea Supremă indiană l-a destituit pe Praful Patel din funcția de președinte al AIFF pentru că nu a organizat alegerile care trebuiau să aibă loc în decembrie 2020 și a numit un Comitet de administratori (CoA) format din trei membri pentru a gestiona afacerile AIFF.

Acest lucru a fost văzut ca o ingerință externă din partea FIFA, ceea ce este împotriva statutului său, și a dus în cele din urmă la suspendare.

Curtea Supremă a ordonat Comitetului Executiv al AIFF să organizeze rapid alegerile în conformitate cu un calendar propus de CoA.

Alegerile urmează să aibă loc la 28 august.

Este pentru prima dată când AIFF a fost interzis de FIFA în istoria sa de 85 de ani.

Reprezentanții guvernului central al Indiei au cerut ca suspendarea să fie adusă în fața instanței cât mai curând posibil.

Fostul căpitan al echipei naționale, Bhaichung Bhutia, a văzut suspendarea ca pe o oportunitate pentru organism de a-și organiza afacerile.

„Este foarte neplăcut că FIFA a interzis fotbalul indian și, în același timp, consider că este o decizie foarte dură", a declarat Bhutia, după cum a relatat The Hindustan Times.

„Dar, în același timp, simt că este o mare oportunitate pentru noi de a ne aranja sistemul.

Este foarte important ca toate părțile interesate - federația, asociațiile de stat - să se unească și să pună la punct sistemul și toată lumea să lucreze pentru îmbunătățirea fotbalului indian."

Asociația Olimpică Indiană se confruntă, de asemenea, cu o suspendare după ce a primit o scrisoare de avertizare din partea Comitetului Olimpic Internațional în care i se cere să organizeze alegeri prezidențiale în următoarele săptămâni.

Anil Khanna ocupă în prezent funcția de președinte interimar după ce Narinder Batra a demisionat din „motive personale".

×
Subiecte în articol: fifa india