x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Finala Cupei Ligii, prima din ultimii 35 de ani în care vor exista locuri în picioare

Finala Cupei Ligii, prima din ultimii 35 de ani în care vor exista locuri în picioare

de Redacția Jurnalul    |    02 Feb 2023   •   22:45
Finala Cupei Ligii, prima din ultimii 35 de ani în care vor exista locuri în picioare
Sursa foto: Hepta

Finala Cupei Ligii dintre Manchester United și Newcastle United, din 26 februarie, va avea pe stadion zone de acces cu bilete în picioare, în condiții de siguranță, pentru prima dată după 35 de ani când unii fani pot sta în picioare la o finală, a anunțat joi Liga Engleză de Fotbal (EFL).

Stadionul Wembley, cu o capacitate de 90.000 de spectatori, va avea zone în care se va putea sta în picioare în spatele fiecărei porți, cu 867 de locuri disponibile pentru fanii celor două cluburi în tribunele de est și de vest.

Terenurile din primele divizii ale Angliei au fost transformate în stadioane cu locuri numai pe scaune în urmă cu aproape 30 de ani, după ce suporterii lui Liverpool au fost striviți în zonele supraaglomerate și îngrădite de pe stadionul Hillsborough, în 1989, ceea ce a dus la 97 de morți.

"În aceste zone, fanilor li se permite să stea în picioare la meciuri, în spații alocate în spatele unei bariere sau a unei balustrade care îi împiedică să cadă în față", a precizat EFL într-un comunicat.

"În toate celelalte zone ale stadionului, suporterii trebuie să rămână așezați".

Decizia vine în urma unui proces în care cluburi precum Cardiff City, Chelsea, Manchester City, Manchester United și Tottenham Hotspur au oferit fanilor de acasă și din deplasare locuri în picioare în zonele desemnate pentru scaune.

Guvernul britanic a declarat în luna iulie a anului trecut că mai multe cluburi de fotbal britanice vor adopta zone sigure în picioare în cadrul stadioanelor lor.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cupa ligii locuri in picioare