x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Fotbal: Clubul albanez Skenderbeu rămâne suspendat zece ani din competiţiile europene

Fotbal: Clubul albanez Skenderbeu rămâne suspendat zece ani din competiţiile europene

12 Iul 2019   •   20:00
Fotbal: Clubul albanez Skenderbeu rămâne suspendat zece ani din competiţiile europene

Clubul albanez de fotbal Skenderbeu a pierdut apelul formulat la Tribunalul de arbitraj sportiv (TAS) împotriva deciziei UEFA de a-l suspenda zece ani din competiţiile europene ca urmare a implicării în trucarea rezultatelor unor partide, scrie dpa.

''Pe baza dovezilor disponibile, Comisia TAS a ajuns la concluzia că gruparea este responsabilă de implicarea în aranjarea unor meciuri'', a anunţat Tribunalul de Arbitraj pentru Sport.

Suspectată că a trucat 53 de meciuri din 2010, multipla campioană naţională la fotbal a Albaniei, echipa Skenderbeu, a fost suspendată în 2018 de UEFA timp de zece ani din orice competiţie europeană, aceasta fiind cea mai dură pedeapsă impusă vreodată de UEFA. De asemenea, clubul a fost amendat cu suma de 1 milion de euro.

Investigaţiile derulate de reprezentanţii UEFA au scos în evidenţă faptul că formaţia a fost implicată în astfel de aranjamente atât în competiţiile europene la care a participat, dar şi în campionatul intern.

Conducerea UEFA informa chiar că responsabilii săi care au verificat cazul ar fi primit ameninţări cu moartea pentru a stopa investigaţiile.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: skenderbeu Albania forbal