x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Fotbal: Infantino salută succesul Mondialului feminin şi vrea ca acesta să aibă 32 de echipe

Fotbal: Infantino salută succesul Mondialului feminin şi vrea ca acesta să aibă 32 de echipe

05 Iul 2019   •   19:45
Fotbal: Infantino salută succesul Mondialului feminin şi vrea ca acesta să aibă 32 de echipe

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a salutat succesul Cupei Mondiale de fotbal feminin care se desfăşoară în Franţa şi vrea ca această competiţie să aibă 32 de echipe, în loc de 24, începând din 2023, relatează AFP.

"Va exista un înainte şi un după", a declarat Infantino la Lyon, vineri, cu două zile înaintea finalei. Această Cupă Mondială este "cea mai bună din istorie, a fost fenomenală, excepţională", a subliniat el.

Infantino este în favoarea măririi numărului de echipe la fotbalul feminin, de la 24 la 32, din 2023: "Nu trebuie să pierdem timpul. Trebuie să lucrăm, nimic nu este imposibil. Dacă ne uităm la succesul acestei Cupe Mondiale, trebuie să ne gândim mai departe".

Preşedintele FIFA doreşte dublarea sumelor destinate echipelor la această Cupă Mondială şi înfiinţarea unei Cupe mondiale feminine a cluburilor, ce ar urma să aibă prima ediţie anul viitor. 

Infantino a menţionat o investiţie globală de 1 miliard de euro a FIFA pentru fotbalul feminin. "Trebuie investit pentru ca fotbalul feminin să crească în toată lumea", a spus el.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: fotbal infantino mondial feminin