x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Franța trece de Polonia, cu o dublă a lui Mbappé și așteaptă Anglia în „sferturi” la Cupa Mondială

Franța trece de Polonia, cu o dublă a lui Mbappé și așteaptă Anglia în „sferturi” la Cupa Mondială

de Redacția Jurnalul    |    04 Dec 2022   •   19:38
Franța trece de Polonia, cu o dublă a lui Mbappé și așteaptă Anglia în „sferturi” la Cupa Mondială
Sursa foto: Hepta

Echipa națională a Franței a obținut duminică seara calificarea în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din Qatar, pe stadionul Al Thumama, din Doha. „Cocoșii galici”au învins Polonia cu 3-1. Giroud a devenit cel mai bun marcator al naționalei, iar Mbappé a reușit o dublă.

Ambele echipe au început decise să marcheze, Varane și Szymanski având rând pe rând șansa de a pune în pericol poarta adversă, în doar primele 5 minute de joc.

Tchouaméni și Dembélé testează apoi vigilența lui Szczesny, cu un șut de la distanță, reținut cu ușurință de fiecare dată (min. 11 și 17).

Robert Lewandowski e autorul primei execuții periculoase a polonezilor la poarta lui Lloris, în minutul 20, șutul acestuia de la peste 20 de metri, trecând la un metru pe lângă poartă.

Jules Koundé își încearcă și el norocul din afara careului, dar Szczesny e la post (min. 22).

În minutul 30 Antoine Griezmann recuperează și îl lansează pe Ousmane Dembélé care centrează pe jos, la bara a doua, de unde Olivier Giroud a ratat cadrul porții, fiind apoi semnalizat în offside.

Mbappe trece frumos de Matty Cash după care șutează la prima bară, de unde scoate spectaculos Szczesny.

Polonezii au o dublă șansă de a deschide scorul, în minutul 38. Un prim șut al lui Zielinsky fiind parat de Lloris. Mingea respinsă revine la Zielinky, acesta fiind blocat de Hernandez. Mingea ricoșează la Kaminsky, execuția sa fiind respinsă de pe linia porții de Varane.

Jules Koundé e pus de arbitru să renunțe la un lănțișor de la gât, pe fondul unei dominări temporare a francezilor.

O pasă excelentă a lui Mbappé îl lansează pe Giroud în marginea careului, la limita ofsaidului. Acesta a preluat, a controlat mingea, a pătruns puțin în suprafața de pedeapsă și a trimis prin stânga lui Szczesny, în plasa laterală (1-0, min. 44).

Prima fază periculoasă a reprizei secunde îi aparține lui Antoine Griezmann a cărui lovitură liberă este parată de Szczesny. Theo Hernandez recuperează la 20 de metri, dar șutul său trece pe lângă cadrul porții.

În minutul 56 Krychowiak a fost la un pas de aitogol, după ce a deviat un șut de al lui Mbappé, dar mingea a trecut cu noroc pe lângă poartă.

Olivier Giroud marchează în minutul 57, din foarfecă, dar golul e anulat pentru un fault anterior al lui Varane.

Mbappé a majorat scorul la 2-0, în minutul 74, cu un șut sub bară din marginea careului, sub privirile suspect de pasive ale fundașilor polonezi.

Kylian Mbappé devine astfel primul jucător din istorie care înscrie 8 goluri la Cupa Mondială înainte de a împlini 24 de ani.

Francezul nu se oprește însă aici, el reușind să marcheze o dublă, pentru 3-0, în minutul 90+1, cu un șut din aproximativ aceeași poziție, dar la colțul opus. Pentru Mbappé a fost al 33-lea gol pentru națională, în 63 de selecții.

Meciul s-a încheiat cu golul lui Lewandowski, din penalty, reușit din a doua încercare, în al 9-lea minut suplimentar de joc.

Franța obține calificarea în sferturile de finală și își așteaptă adversara ce a fi stabilită duminică seara, în confruntarea dintre Anglia și Senegal.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: franta Polonia Cupa Mondială