x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Germania - Spania 0-1: Puyol duce La Roja în finală

Germania - Spania 0-1: Puyol duce La Roja în finală

de Vlad Ionescu    |    07 Iul 2010   •   00:00
Germania - Spania 0-1: Puyol duce La Roja în finală
Sursa foto: /Reuters

Tiki-taka, jocul de pase care i-a făcut celebri pe spanioli, a avut câştig de cauză în faţa maşinii de luptă germane. Iar Carles Puyol a devenit erou naţional, semnând golul care a consemnat prima calificare a Spaniei într-o finală a Cupei Mondiale.

Era minutul 73 al partidei, când căpitanul Barcelonei a plutit peste întreaga apărare adversă şi a trimis balonul cu capul sub transversala porţii apărate de Neuer. La Roja a dominat meciul încă din start şi a avut mai multe ocazii, irosite însă de Villa, Xabi Alonso sau Pedro. Germania, echipa cu cel mai bun atac la acest turneu, a dat o replică inconsistentă, mizând pe şuturi de la distanţă, semn că îşi epuizase glonţele în jocurile anterioare.

Absenţa lui Muller, suspendat, a cântărit prea mult pentru trupa lui Joachim Low, care nu a găsit un înlocuitor pe măsură. Nici măcar după gol nemţii nu au putut face ceva, iar ibericii, pe contraatac, mai puteau înscrie. Fiecare echipă a cerut câte un penalty, însă de fiecare dată arbitrul Viktor Kassai a lăsat jocul să continue.

Duminică, în finală, Spania şi Olanda vor încerca să pună mâna pe marele trofeu, pe care nici una nu l-a câştigat până acum. Indiferent de numele învingătoarei, Europa va bifa al zecelea titlu, faţă de doar nouă succese câte au adunat echipele sud-americane. Sâmbătă, Uruguay şi Germania vor lupta pentru medaliile de bronz.

Pentru livetext daţi click aici.

×
Subiecte în articol: cm2010