x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Performanță incredibilă: la 55 de ani, fotbalistul japonez „King Kazu" continuă să joace

Performanță incredibilă: la 55 de ani, fotbalistul japonez „King Kazu" continuă să joace

de Redacția Jurnalul    |    01 Feb 2023   •   22:10
Performanță incredibilă: la 55 de ani, fotbalistul japonez „King Kazu" continuă să joace
Sursa foto: Facebook Kazuyoshi Miura

Fotbalistul japonez Kazuyoshi Miura își va continua cariera profesionistă în Portugalia la vârsta de 55 de ani, după ce s-a alăturat echipei Oliveirense, din liga a doua, sub formă de împrumut, de la Yokohama FC, a anunțat miercuri clubul portughez.

Miura, care împlinește 56 de ani luna aceasta, va intra în cel de-al 38-lea sezon de fotbal profesionist, mai mult decât vârsta majorității colegilor săi de echipă.

Portugalia va fi cea de-a șasea țară în care Miura, supranumit de fani "Regele Kazu", va juca, după ce și-a început periplul prin lume cu o perioadă la Santos din Brazilia, în 1986.

Miura și-a început cariera în străinătate deoarece Japonia nu avea la acea vreme o ligă profesionistă, înainte de a juca la cluburi precum Verdy Kawasaki, Genoa, Dinamo Zagreb și Vissel Kobe.

"Chiar dacă acesta este un loc nou pentru mine, voi munci din greu pentru a arăta tuturor genul de joc pentru care sunt cunoscut", a spus Miura, citat de Reuters.

Miura și-a început cariera în străinătate, deoarece Japonia nu avea o ligă profesionistă la acea vreme, înainte de a juca la cluburi precum Verdy Kawasaki, Genoa, Dinamo Zagreb și Vissel Kobe.

"Chiar dacă acesta este un loc nou pentru mine, voi munci din greu pentru a arăta tuturor genul de joc pentru care sunt cunoscut", a spus Miura.

El este cel mai în vârstă jucător care a marcat în J-League, după ce în 2017 a înscris în divizia secundă împotriva lui Thespakusatsu Gunma.

Miura a jucat de 89 de ori pentru Japonia, câștigând Cupa Asiei în 1992, și este al doilea cel mai bun marcator din toate timpurile pentru naționala niponă, cu 55 de goluri. Ultimul său meci internațional a fost în 2000.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: fotbalist 55 ani performanţă