x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Investitori din Qatar, gata să facă o ofertă uriașă pentru Manchester United

Investitori din Qatar, gata să facă o ofertă uriașă pentru Manchester United

de Redacția Jurnalul    |    08 Feb 2023   •   21:15
Investitori din Qatar, gata să facă o ofertă uriașă pentru Manchester United
Sursa foto: Hepta

Investitori din Qatar plănuiesc să facă o ofertă uriașă pentru a cumpăra clubul Manchester United din Premier League, a relatat marți cotidianul Daily Mail, citând surse anonime.

Raportul a descris investitorii ca fiind "un grup de persoane private, cu averi mari" din Qatar, țara care a găzduit Cupa Mondială din 2022.

Compania INEOS a lui Jim Ratcliffe a intrat oficial în procesul de licitație pentru a cumpăra United luna trecută, după ce proprietarii americani ai clubului, familia Glazer, au declarat în noiembrie că au început să analizeze opțiuni, inclusiv noi investiții sau o potențială vânzare.

Bloomberg News a relatat luna trecută că Qatar Sports Investments (QSI), care deține Paris St Germain, ia în considerare fie o preluare totală, fie o participație la Manchester United sau la rivalii de la Liverpool.

Fanii lui United au cerut cu insistență o schimbare de proprietar, iar familia Glazer a fost ținta unor critici intense în condițiile în care echipa a câștigat ultimul trofeu în 2017, când a adus în vitrina clubului Europa League și Cupa Ligii.

În aprilie, mii de oameni au protestat în fața stadionului Old Trafford, aprinzând rachete de semnalizare și cântând cântece prin care cereau ca familia Glazer "să iasă din club".

Datoria netă a lui United, un alt subiect de dispută în rândul fanilor, crescuse până în septembrie la 515 milioane de lire sterline (620,42 milioane de dolari).

Echipa, condusă de Erik ten Hag, se află pe locul al treilea în campionat, cu 42 de puncte după 21 de meciuri, la trei puncte în spatele lui Manchester City, dar la opt în urma liderului Arsenal, care a jucat cu un meci mai puțin.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: investitori qatar manchester united