x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Italia - Franta / Sa se arate stapana fotbalului

Italia - Franta / Sa se arate stapana fotbalului

de Dragos Stoica    |    09 Iul 2006   •   00:00
Italia  -  Franta / Sa se arate stapana fotbalului

Turneul final din Germania va atinge punctul culminant in aceasta seara. Construit dintr-un moft al lui Adolf Hitler, stadionul Olimpic din Berlin va gazdui, incepand cu ora 21:00, confruntarea la fine-le careia mapamondul fotbalistic isi va afla noua regina.

  • Finala mica: Germania - Portugalia 3-1
    Corespondenta din Berlin
    Turneul final din Germania va atinge punctul culminant in aceasta seara. Construit dintr-un moft al lui Adolf Hitler, stadionul Olimpic din Berlin va gazdui, incepand cu ora 21:00, confruntarea la finele careia mapamondul fotbalistic isi va afla noua regina.

    Francezii au ajuns primii la Berlin, insa au primit o veste nu tocmai placuta din partea Comitetului de Organizare, aceea ca nici una dintre finaliste nu are voie sa efectueze antrenamentul oficial pe Olimpiastadion. In aceste conditii, Raymond Domenech ar trebui sa-si puna la punct ultimele detalii tehnico-tactice pe o arena de la marginea fostei capitale est-germane. Afland si ei vestea, italienii nici macar nu s-au mai grabit sa ajunga ieri la locul faptei, Marcello Lippi preferand sa conduca antrenamentul oficial tot in cantonamentul de la Duisburg.

    CONTRE. Cu o zi inaintea meciului, din cele doua tabere au inceput sa se lanseze traditionalele ironii inaintea unei asemenea confruntari. Fosta glorie franceza Michel Platini a declarat ca "italienii sunt Pirlo-dependenti", clamand ca jocul "squadrei azzurra" se bazeaza excesiv de mult pe forma de moment a play-maker-ului de la AC Milan. "Am luat nota de observatia lui Michel Platini. Ne-o insusim ca atare, pentru ca daca asa crede dansul, inseamna ca asa este...", a replicat selectionerul Italiei, Marcello Lippi. Referitor la ceea ce se va intampla in aceasta seara, pe Olimpiastadion, Lippi a declarat: "Maine vom merge la Berlin si ne vom aseza in fata unei mese pline cu bucate dintre cele mai alese. Toate calitatile tehnico-tactice palesc in aceste momente. Va invinge echipa ai carei jucatori vor fi cei mai infometati. Vom infrunta adversari care au cucerit deja acest trofeu, in timp ce aceasta generatie a noastra nu a ajuns decat foarte aproape".

    DETALII. Daca pentru dimineata de astazi meteorologii au prognozat ploaie, timpul se va indrepta la ora marii finale, cand temperatura va fi de 25 de grade Celsius. "Gazonul de pe Olimpiastadion va absorbi fara probleme apa, iar meciul se va desfasura in conditii execelente", a declarat Gerd Graus, ofiterul de presa al Comitetului de Organizare. In avancronica finalei, celebrul cotidian italian Gazzetta dello Sport titreaza: "Ultima lectie a lui Zidane sau primul triumf al lui Totti?".

    De asemenea, italienii au calculat ca vor fi sustinuti in toata lumea de circa doua miliarde si jumatate de oameni, in timp ce francezii vor beneficia de sprijinul moral al aproximativ un miliard o suta de milioane de persoane. In finala, italienii vor miza pe 20.000 de suporteri, in timp ce francezii vor fi sustinuti la Berlin de aproximativ 25.000 de fani.
  • ×
    Subiecte în articol: mondial 2006