x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Italia îl reconfirmă pe Spalletti ca selecționer, după eliminarea de la Euro

Italia îl reconfirmă pe Spalletti ca selecționer, după eliminarea de la Euro

de Redacția Jurnalul    |    30 Iun 2024   •   22:40
Italia îl reconfirmă pe Spalletti ca selecționer, după eliminarea de la Euro
Sursa foto: Hepta

Italia îl va păstra pe Luciano Spalletti în funcția de selecționer până în 2026, așa cum a fost planificat, în ciuda faptului că evoluția italienilor la Euro 2024 s-a încheiat în optimi, a declarat duminică președintele Federației Italiene de Fotbal, Gabriele Gravina.

Echipa lui Spalletti a fost învinsă cu 2-0 de Elveția sâmbătă, nereușind astfel să își apere titlul la Euro. Totuși, cekui care l-a înlocuit pe Roberto Mancini în august anul trecut, cu un contract până în 2026, i se va acorda mai mult timp.

„Ieri a fost o discuție lungă cu antrenorul și cred că este de neconceput să rezolvi problemele prin abandonarea unui proiect care este multianual, nu poți abandona proiectul după opt sau nouă luni", a declarat Gravina reporterilor, citat de Reuters.

„Un antrenor care a fost la conducere timp de nouă sau zece meciuri este central pentru proiect și nu poate avea întotdeauna toți jucătorii disponibili.

"(Spalletti) are încrederea noastră. El trebuie să lucreze pentru că în 60 de zile există deja o nouă provocare."

În timp ce confirma antrenorul, Gravina a reflectat asupra dezamăgirii de la Euro 2024, unde au fost surclasați de Spania și au avut nevoie de un gol în ultimul minut împotriva Croației pentru a rămâne în turneu înainte de lovitura finală eliminatorie de către Elveția.

"Ceea ce rămâne, din păcate, este dezamăgirea de a nu fi putut demonstra celor care ne-au urmat tot ceea ce s-a făcut", a spus Gravina.

„Nu am arătat caracterul necesar pentru a compensa neajunsurile pe care, din păcate, le avem. Aseară am împărțit responsabilitățile cu toată lumea. Cu toții suntem responsabili".

Gravina și-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea că cluburile din Serie A nu oferă suficient loc tinerilor jucători italieni, iar Spalletti a reiterat această nevoie, deoarece intenționează să împrospăteze echipa.

„Meciul de ieri ne aruncă înapoi la zero și trebuie să începem de acolo. Trebuie să întinerim echipa și să recreăm un grup", a spus Spalletti.

„Nu am avut răspunsurile pe care le căutam până acum și este necesar să recreăm de jos, un grup care să aibă noi puncte forte.

„Este dificil să găsești un alt (Giorgio) Chiellini sau un alt (Leonardo) Bonucci, dar oferindu-i spațiu lui (Riccardo) Calafiori poți găsi din nou jucători importanți".

Prima sarcină a lui Spalletti atunci când a preluat echipa a fost să se califice pentru Euro, dar este conștient de faptul că nu au reușit să îndeplinească așteptările de atunci și se uită deja la viitor.

„În meciul de ieri am făcut un pas important înapoi care nu poate fi acceptat", a spus el.
„Dar pornim de acolo și cred că știu ce trebuie să fac".

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Luciano Spalletti reconfirmare