x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Croația elimină Japonia la lovituri de departajare și merge în sferturile de finală la Cupa Mondială

Croația elimină Japonia la lovituri de departajare și merge în sferturile de finală la Cupa Mondială

de Redacția Jurnalul    |    05 Dec 2022   •   20:00
Croația elimină Japonia la lovituri de departajare și merge în sferturile de finală la Cupa Mondială
Sursa foto: Hepta

Croația s-a calificat luni în sferturile de finală ale Cupei Mondiale, învingând Japonia la lovituri de departajare. Cele două echipe terminaseră la egalitate după 120 de minute de joc (1-1). Livakovic a apărat trei lovituri de departajare, croații câștigând cu 3-1 la penalty-uri.

Japonia a trecut repede peste tatonare și în minutul 3 Shogo Taniguchi a trimis cu capul puțin pe lângă poartă.

Croații au replicat peste doar 5 minute, fiind necesară intervenția in extremis a portarului Shuichi Gonda, care a respins șutul puternic din careu al lui Ivan Perisic.

Meciul a intrat într-o perioadă lungă de uzură, fără faze importante de poartă, până în minutul 41, când Daichi Kamada a pătruns în careu și a șutat din poziție ideală, dar peste transversală.

Daizen Maeda a deschis scorul în minutul 43, după o fază lucrată, plecată dintr-o lovitură liberă, urmată de o centrare deviată în fața porții, de unde atacantul lui Celtic Glasgow a înscris fără probleme.

Faza a fost vizată de o analiză VAR, care a certificat destul de repede validitatea golului.

La 10 minute de la reluare, Dejan Lovren a trimis o pasă lobată în careu spre Ivan Perisic, care l-a depășit în săritură pe fundașul advers și a înscris cu capul de la 12-13 metri la colțul lung, în ciuda eforturilor portarului Gonda (1-1, min. 55).

A urmat o nouă periodă de joc lipsită de emoții, cu două excepții, ambii portari reușind să-și salveze echipa de la primirea golului.

În minutul 58, Dominik Livakovic a intervenit la șutul bun al Wataru Endo, scoțând în corner, de sub bară, fiind imitat apoi de Gonda, care nu s-a lăsat învins de Luka Modric, al cărui execuție se îndrepta spre vinclu, când portarul japonez a respins în ultimă instanță.

În ultima jumătate de oră cele două echipe au jucat prudent, ducând meciul în reprizele de prelungiri.

Primele 15 minute de prelungiri au consemnat o singură fază de poartă, șutul puternic din marginea careului trimis de Kaoru Mitoma fiind parat de Dominik Livakovic.

Repriza a doua de prelungiri a fost dominată teritorial de croați, ale căror baloane trimise în fața porții au fost anihilate de defensiva japoneză.

Sporadic, au încercat și japonezii să se apropie de poarta, dar fără niciun efect.

În ultimul minut de joc Lovro Majer a interceptat o minge și a șutat din afara careului, însă la un metru pe lângă poartă.


La loviturile de departajare, Livakovic a apărat primele două execuții ale lui Minamino și Mitoma, în timp ce croații au marcat prin Vlasic și Brozovic (0-2).

Takuma Asano a marcat primul gol de la punctul cu var, pentru japonezi, în timp ce Livaja a nimerit bara și era 1-2, după 3 serii de lovituri.

Livakovic a mai parat și a treia oară, reușita lui Pasalic consfințind calificarea Croației.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×