x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Kai, fiul lui Wayne Rooney, record incredibil de goluri pentru academia lui Manchester United

Kai, fiul lui Wayne Rooney, record incredibil de goluri pentru academia lui Manchester United

17 Iun 2022   •   11:00
Kai, fiul lui Wayne Rooney, record incredibil de goluri pentru academia lui Manchester United
Sursa foto: lexaarts/Getty Images/iStockphoto

Wayne Rooney și-a înscris numele în cărțile de istorie ale lui Manchester United, marcând 253 de goluri pentru a deveni cel mai bun marcator din toate timpurile al clubului, iar acum se pare că fiul său Kai urmează o cale similară.

Kai Rooney pare pregătit să calce pe urmele celebrului său tată, Wayne, după un sezon uimitor în ceea ce privește numărul de goluri marcate pentru echipa Under-12 a lui Manchester United.

După ce, la vârsta de 18 ani, Wayne Rooney s-a transferat la United de la Everton, clubul său din copilărie, pentru suma record de 27 de milioane de lire sterline, Wayne a devenit cel mai bun marcator din istoria clubului, cu 253 de goluri marcate în cei 13 ani în care a câștigat trofee la Manchester. Rooney și-a înscris cu siguranță numele în cartea recordurilor clubului, iar acum se pare că fiul său este bine plasat pentru a-i imita performanța.

Kai, în vârstă de 12 ani, a semnat pentru United în decembrie 2020, iar fiul cel mare al legendei Diavolilor Roșii nu a dezamăgit de atunci. Tânărul Rooney s-a bucurat de o campanie incredibilă în sezonul care tocmai a trecut cu echipa U12 de la United, terminând anul cu cifre impresionante.

Kai a încheiat campania cu 56 de goluri și alte 28 de pase de gol. Printre golurile marcate o parte au fost împotriva unora dintre cei mai mari rivali ai clubului.

Rooney Jr. a ținut prima pagină a ziarelor la începutul lunii aprilie după ce a marcat un gol spectaculos împotriva vecinilor de la Manchester City, dar acesta nu a fost nici pe departe la fel de atrăgător ca performanța sa împotriva vechilor dușmani de la Liverpool. La începutul campaniei, Kai a marcat patru goluri într-un singur meci, împotriva celor de la Reds.

Kai, care poartă tricoul cu numărul 18, spre deosebire de numărul 10 al tatălui său, a învins de unul singur Stoke City. Vedeta U12 a reușit o triplă, cu goluri și pase de gol, în victoria lui United cu 6-3 în fața celor de la Potters, în sezonul trecut.

Kai a fost coechipier în acest sezon cu fiul lui Cristiano Ronaldo în lotul Under-12, ceea ce i-a determinat pe fanii lui Red Devils să își amintească de succesele din vremurile bune și să viseze ca atât Rooney, cât și Ronaldo să ajute clubul să câștige din nou trofee, în viitor.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: wayne rooney