x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Vor juca Lionel Messi și Luka Modric în semifinala Argentina - Croația?

Vor juca Lionel Messi și Luka Modric în semifinala Argentina - Croația?

de Redacția Jurnalul    |    13 Dec 2022   •   17:00
Vor juca Lionel Messi și Luka Modric în semifinala Argentina - Croația?
Sursa foto: Hepta

Argentina va avea șansa de a-și rezerva un loc în finala Cupei Mondiale din 2022 atunci când va întâlni marți seară vicecampioana din 2018, Croația. Va fi, totodată, și ultima șansă a lui Luka Modric de a obține gloria la Cupa Mondială.

Cheia eforturilor argentinienilor va fi, fără îndoială, Lionel Messi. Atacantul de la Paris Saint-Germain joacă probabil și el la ultima sa Cupă Mondială și e determinat să câștige această competiție pentru a-și consolida locul în istoria fotbalului argentinian alături de Diego Maradona.

Messi a jucat fiecare minut de la Cupa Mondială de până acum și este de așteptat să fie din nou titular în echipa lui Lionel Scaloni când va întâlni Croația.

Scurte temeri au fost stârnite atunci când Messi nu a fost văzut la ședința de antrenament a echipei Argentinei în urma victoriei epuizante la penalty-uri împotriva Olandei în sferturile de finală. Însă emoțiile au fost nejustificate, deoarece singurul motiv al absenței sale a fost datorat procedurilor de recuperare a condiției fizice a jucătorului de 35 de ani.

Ca și în situația de la începutul turneului, Messi a fost readus rapid la antrenament după ce medicii argentinieni s-au asigurat că nu riscă să se accidenteze.

La antrenament s-a alăturat și veteranul Angel Di Maria, care s-a luptat cu condiția sa fizică în acest turneu și a jucat doar opt minute spre finalul meciului cu Olanda.

De cealaltă parte, Luka Modric a ratat doar câteva minute în Qatar, dar se îndreaptă spre meciul de marți după ce a jucat peste 90 de minute în fiecare dintre ultimele două partide, mergând chiar până la 120 de minute în victoria la penalty-uri împotriva Braziliei în runda precedentă.

După ce s-a recuperat fizic cu ajutorul staff-ului medical, Modric este din nou titular în meciul dintre Croația și Argentina.

Conducătorul de joc de la Real Madrid s-a antrenat în mod normal cu coechipierii săi și este de așteptat să se alinieze alături de Mateo Kovacic și Marcelo Brozovic.

În pregătirea meciului, Modric i-a avertizat pe Lionel Messi și pe Argentina că se vor confrunta cu o echipă a Croației care împărtășește același ADN "never say-die" ca și Real Madrid.

El a declarat pentru Television Espanola: "S-ar putea spune că avem același ADN ca Real Madrid, pentru că mergem mereu până la capăt și nu renunțăm niciodată.

"Vreau să mai joc o semifinală împotriva unei echipe mari, asta îmi doresc, nu doar împotriva unui jucător.

"Bineînțeles, Leo [Messi] este foarte mare, este cel mai bun jucător al lor și vom avea multe dificultăți în a-l opri, dar suntem pregătiți și vom da tot ce avem mai bun.

"Sper că va fi suficient pentru a fi în finală".

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Lionel Messi luka modric