x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Clubul Manchester City, acuzat de Premier League că a încălcat regulile financiare

Clubul Manchester City, acuzat de Premier League că a încălcat regulile financiare

de Redacția Junralul    |    06 Feb 2023   •   20:00
Clubul Manchester City, acuzat de Premier League că a încălcat regulile financiare

Premier League a acuzat Manchester City de încălcarea regulilor sale financiare, în urma unei anchete care a durat patru ani.

Conducerea Premier League a trimis clubul britanic în fața unei comisii independente în legătură cu presupuse încălcări ale regulilor între 2009 și 2018. De asemenea, a acuzat City că nu a cooperat de când a început investigația, în decembrie 2018, potrivit BBC.

În sezonul trecut, City a câștigat al șaselea său titlu în Premier League de la preluarea din 2008 de către Abu Dhabi United Group.

Premier League susține că City a încălcat regulile care îi impun să furnizeze „informații exacte care să ofere o imagine corectă și fidelă a situației financiare a clubului". Aceste informații au vizat veniturile clubului, inclusiv sponsorizările și costurile de operare. Alte presupuse încălcări ale regulilor se referă la detaliile privind remunerația managerului din sezoanele 2009-2010 până în 2012-2013 și remunerația jucătorilor între 2010-2011 și 2015-2016.

Premier League consideră că City a încălcat reglementările UEFA, inclusiv Financial Fair Play (FFP), din 2013 până în 2018, precum și regulile Premier League privind profitabilitatea și sustenabilitatea din 2015 până în 2018.

În 2020, UEFA a stabilit că City a comis „încălcări grave" ale reglementărilor FFP între 2012 și 2016. Cu toate acestea, o interdicție de doi ani din competițiile europene a fost anulată de Curtea de Arbitraj Sportiv.

Șefii lui Manchester City au negat întotdeauna că ar fi comis vreo neregulă financiară. Ei au spus întotdeauna că detaliile publicate de presă au fost incomplete și au atacat decizia UEFA la Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: manchester city reguli financiare