x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Misimovic: "Suntem capabili să învingem România!"

Misimovic: "Suntem capabili să învingem România!"

23 Mar 2011   •   10:36
Misimovic: "Suntem capabili să învingem România!"
Sursa foto: /GettyImages

Optimismul este cuvântul de ordine în rândul fotbaliştilor convocaţi de selecţionerul bosniac Safet Susici pentru meciul cu România.

După ce Dzeko şi Pjanic au declarat la unison că Bosnia va câştiga în faţa tricolorilor, mijlocaşul lui Dinamo Moscova, Zvejzdan Misimovic, a afirmat pentru cotidianul Oslobodjenje că echipa României este una de calitate, care poate pune mari probleme, dar este convins că victoria va aparţine gazdelor de la Zenica.

"Mă aştept la o victorie! Trebuie să ne arătăm valoarea şi calităţile. Cred că suntem capabili să depăşim echipa României şi să ne înscriem pe drumul calificării. Numai o victorie ne ajută în cursa pentru unul dintre primele două locuri. La Dinamo Moscova joacă şi Adrian Ropotan, pe care îl cunosc foarte bine. România este o echipă de calitate, care poate pune probleme oricui. Avantajul nostru este terenul propriu şi sunt convins că vom şti să profităm de acest atu şi să învingem. România este un adversar complicat, dar jucăm în fortăreaţa noastră din Zenica. Orice altceva în afara victoriei ar fi un dezastru pentru mine", a spus Misimovic, fostul elev al lui Gheorghe Hagi la Galatasaray.

Atacantul Zlatan Muslimovic de la PAOK Salonic ştie cum poate echipa sa să câştige sâmbătă: "Va fi dificil, numai dacă jucăm cu determinare, cu inima, cu concentrare maximă, putem învinge". La rândul lui, Vedad Ibisevic (Hoffehneim) a precizat că România este "un adversar viclean". "Nu vom avea o misiune simplă. Am vizionat meciuri ale echipei României, care are jucători ce evoluează în campionate prestigioase ale Europei. Va fi un adversar incomod, iar pentru un succes va trebui să facem eforturi maxime", a spus Ibisevic.

Selecţionerul Safet Susic a ţinut să precizeze că Adrian Mutu şi Cristian Chivu sunt jucători excepţionali, dar că aceţtia nu joacă singuri. "România nu mai e la fel de puternică precum era înainte. Cu sprijinul publicului, o putem învinge de această dată. Adversarii sunt la fel de motivaţi ca noi, poate şi mai motivaţi, dacă avem în vedere că au cu două puncte mai puţin ca noi. Dacă am învinge, noi am face 7 puncte, iar România ar rămâne cu 2, ceea ce le-ar reduce drastic şansele de calificare. Românii nu vor arăta milă, dar nici noi. E timpul să-i batem", a comentat selecţionerul Bosniei.

România va întâlni Bosnia-Herţegovina, sâmbătă, de la ora 20:15, la Zenica, într-un meci din Grupa D a preliminariilor Euro 2012. Partida va fi transmisă de Pro TV.

×