x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Naționala de minifotbal a României s-a calificat în semifinalele Campionatului European

Naționala de minifotbal a României s-a calificat în semifinalele Campionatului European

de Redacție Jurnalul    |    06 Iun 2024   •   22:49
Naționala de minifotbal a României s-a calificat în semifinalele Campionatului European

Reprezentativa națională de minifotbal a României, a învins joi seara echipa Bosniei și Herțegovinei, în sferturile de finală ale Campionatului European de la Sarajevo. Campioana mondială în exercițiu s-a calificat în semifinală, învingând țara gazdă cu scorul de 4-1.

Tricolorii sunt într-o formă debordantă la turneul final european, unde sunt neînvinși până în acest moment. Ei au câștigat grupa preliminară și au ajuns fără înfrângere pînă în sferturile de finală.

Jucătorii antrenați de Virgil Bejenaru nu au avut emoții în fața gazdelor, deschizând scorul în minutul 6, prin Viorel Șaim, din lovitură liberă.

Marius Balogh, eroul României din finala Campionatului Mondial și golgeterul naționalei, a transformat apoi o lovitură de la 7 metri, pentru 2-0.

Românii au dus scorul la 3-0, prin același Viorel Șaim, pentru ca mai apoi, gazdele turneului să sufere o eliminare de 5 minute, cel care și-a adus echipa în inferioritate fiind Dedic.

În minutele suplimenatre de joc ale reprizei, Raul Dumitrovici a dus diferența la patru goluri, asigurând o repriză secundă la adăpostul unui avantaj confortabil.

Bara s-a opus unui 5-0 și mai categoric al României, iar gazdele au reușit golul de onoare prea târziu pentru a mai putea pune presiune.

Semifinala va fi o reeditare a finalei Campionatului Mondial din 2023, România urmând să întâlnească vineri seara, pentru un loc în actul final, reprezentativa Kazahstanului.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: minifotbal campionatul european