x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Neymar, accidentat grav: va fi operat și are nevoie de multe luni pentru recuperare

Neymar, accidentat grav: va fi operat și are nevoie de multe luni pentru recuperare

de Redacția Jurnalul    |    19 Oct 2023   •   07:44
 Neymar, accidentat grav: va fi operat și are nevoie de multe luni pentru recuperare
Sursa foto: Hepta

Atacantul brazilian Neymar va lipsi din activitate mai multe luni, deoarece trebuie operat după ce a suferit o ruptură de ligament încrucișat anterior (LCA) și menisc la genunchiul stâng în timpul meciului cu Uruguay, marți, în preliminariile Cupei Mondiale.

Anunțul a fost făcut miercuri seara de Federația braziliană de fotbal (CBF).

Jucătorul în vârstă de 31 de ani a căzut după ce s-a luptat pentru minge cu Nicolas de la Cruz din Uruguay în minutul 44 al înfrângerii cu 2-0, ținându-și piciorul stâng de durere și cerând îngrijiri medicale în timp ce coechipierii săi îl priveau îngrijorați.

Neymar, care a semnat în luna august cu echipa saudită Al-Hilal, a părăsit terenul în lacrimi pe o targă după ce a primit îngrijiri timp de câteva minute, iar o scanare RMN a confirmat miercuri leziunile.

"Atacantul va fi supus unei intervenții chirurgicale, la o dată care urmează să fie stabilită, pentru a corecta leziunile. Departamentul medical al echipei naționale braziliene (...) și Al Hilal sunt în contact permanent și sunt aliniate în recuperarea sportivului", a precizat CBF într-un comunicat de miercuri.

Cariera lui Neymar a fost afectată de accidentări. El a petrecut trei perioade lungi pe tușă la fostul său club, Paris St Germain, după ce s-a accidentat la piciorul drept.

La Cupa Mondială din 2014, el a suferit o accidentare la spate în victoria din sferturile de finală împotriva Columbiei, ceea ce l-a scos din semifinala cu Germania.

La Rusia 2018, accidentările i-au împiedicat din nou visul de a câștiga Cupa Mondială. La începutul acelui an, Neymar a suferit o entorsă la glezna dreaptă care i-a afectat al cincilea metatarsian al piciorului.

El a ratat 16 meciuri pentru Paris St Germain la sfârșitul sezonului intern 2017-18 și nu a fost niciodată complet apt, deoarece a jucat cu dureri pentru Brazilia în Rusia până când a fost eliminată de Belgia în sferturile de finală.

Atacantul a suferit accidentări similare în 2019, 2021 și la Cupa Mondială din Qatar de anul trecut. La începutul acestui an, el a suferit o intervenție chirurgicală la glezna dreaptă care a necesitat cinci luni de recuperare, înainte de a părăsi PSG pentru a semna un contract pe doi ani cu Al-Hilal.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: neymar accidentat ruptură de ligament