x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Van Dijk și Van Gaal, gata să arate ce poate Olanda la Cupa Mondială

Van Dijk și Van Gaal, gata să arate ce poate Olanda la Cupa Mondială

de Adriana Deoanca    |    20 Noi 2022   •   15:28
Van Dijk și Van Gaal, gata să arate ce poate Olanda la Cupa Mondială
Sursa foto: Hepta

Olanda revine la Cupa Mondială anul acesta, după ce a ratat calificarea în 2018. Echipa este condusă de Virgil van Dijk, cel mai scump apărător din lume.

Căpitanul Olandei, Virgil van Dijk, spune că această Cupă Mondială va fi mai săracă fără fostul său coleg de club, Sadio Mane.

Talismanul Senegalului, Mane, a fost exclus joi seara de la turneul din Qatar, după ce medicii i-au reexaminat genunchiul și au decis că recuperarea lui ar putea dura câteva luni.

Mane a fost coechipierul lui Van Dijk la Liverpool până la sfârșitul sezonului trecut și cei doi erau pregătiți pentru o reuniune pe teren, în meciul Olanda-Senegal.

„Îmi pare foarte rău că Sadio ratează meciul împotriva noastră pentru că această Cupă Mondială merită pur și simplu cei mai buni jucători, iar Sadio este unul dintre ei”, a spus Van Dijk.

Antrenorul Louis van Gaal a sugerat la începutul săptămânii că olandezii ar putea fi concurenți puternici la turneu. 

Van Gaal și lupta cu cancerul

Senzaționalul Van Gaal s-a întors pentru a treia oară la conducerea echipei naționale, revenind chiar în timp ce primește tratament pentru cancerul agresiv de prostată.

Seniorul de 71 de ani a făcut radioterapie intensiv, inclusiv în timpul cantonelor cu echipa națională, când a stat pe margine în scaunul cu rotile.

Van Gaal a fost botezat „Laleaua de fier” în Olanda pentru stilul său autoritar.

„Trebuie să credem în calitățile noastre și în noi înșine și să fim încrezători”, a spus căpitanul Van Dijk.

"Avem un manager fantastic, un manager experimentat. Avem jucători care joacă la cel mai înalt nivel, la cele mai mari cluburi din lume."

 

 

 

×