x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Platini, un nou mandat de preşedinte al UEFA

Platini, un nou mandat de preşedinte al UEFA

22 Mar 2011   •   14:42
Platini, un nou mandat de preşedinte al UEFA
Sursa foto: /AFP

Francezul Michel Platini a fost reales în această după-amiază, la Congresul UEFA de la Paris, pentru un nou mandat de patru ani în funcţia de preşedinte al forului fotbalistic european. Platini, în vârstă de 55 de ani, a fost singurul candidat, iar procedura de vot nu a fost secretă, ci prin strigare.

"Prima oară când am fost ales am mulţumit celor care au fost alături de mine de-a lungul vieţii. Acum mulţumesc celor care lucrează alături de mine şi care m-au susţinut mereu. Mulţumesc prietenilor din federaţiile naţionale, mulţumesc din inimă pentru încredere. Mulţumesc eroilor din viaţa de zi cu zi fără de care nu ar fi existat Beckenbauer, Cruyff, Zidane, Messi, fără de care nu am fi fost aici în aceste momente. Vreau să vorbesc de educatori care transmit valori copiilor noştri, care îi educă în şcoala vieţii şi care ne fac societatea puţin mai bună. Mulţumesc jucătorilor, ei ne aduc emoţie şi fără ei fotbalul nu ar exista", a declarat Platini, care i-a mulţumit apoi şi soţiei sale, Christelle, şi a spus că singurul avantaj al candidaturii unice a fost că a avut timp să-şi pregătească un discurs.

Tot la Congresul de la Paris, la care participă reprezentanţi ai celor 53 de federaţii afililiate la forul european, preşedintele FRF, Mircea Sandu, candidează pentru un nou mandat în Comitetul Executiv al UEFA.

×
Subiecte în articol: uefa michel platini fotbal international