x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Cupa Mondială: O noapte perfectă pentru Portugalia! Gonçalo Ramos, înlocuitorul lui Ronaldo, calificare în sferturi cu primul hat trick la CM

Cupa Mondială: O noapte perfectă pentru Portugalia! Gonçalo Ramos, înlocuitorul lui Ronaldo, calificare în sferturi cu primul hat trick la CM

de Redacția Jurnalul    |    06 Dec 2022   •   23:05
Cupa Mondială: O noapte perfectă pentru Portugalia! Gonçalo Ramos, înlocuitorul lui Ronaldo, calificare în sferturi cu primul hat trick la CM
Sursa foto: Hepta

Naționala de fotbal a Portugaliei s-a calificat marți seara în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din Qatar, învingând Elveția în optimi cu scorul de 6-1 (2-0). Tânărul Gonçalo Ramos, titular în locul lui Ronaldo, a marcat un hat-trick la debutul său la Cupa Mondială.

Meciul s-a jucat practic la o singură poartă, elvețienii fiind foarte puțin prezenți în fața buturilor lusitane.

Fernando Santos a început fără Ronaldo, locul său fiind luat de cel mai tânăr jucător al portughezilor, Gonçalo Ramos, care a reușit performanța de a marca de trei ori, la care s-a adăugat o pasă de gol, înainte de a fi înlocuit cu Ronaldo, în minutul 67.

Ronaldo a marcat și el, în minutul 83, însă din poziție de offside.

Golurile portughezilor au fost marcate, în prima repriză, de Ramos (1-0, min. 17), cu un șut în forță, la vinclu, pe colțul scurt, și de Pepe (2-0, min. 33), cu o lovitură de cap, după un corner. Pepe a devenit astfel cel mai vârstnic marcator la Cupa Mondială, în fazele eliminatorii.

După pauză, Ramos a marcat apoi pentru 3-0 (min. 51), cu un șut surpinzător pe jos, din nou pe colțul scurt, din pasa lui Diogo Dalot.

Golul de 4-0 i-a aparținut lui Raphael Guerreiro (min. 55), servit în careu de același Gonçalo Ramos.

Elvețienii au avut o tresărire de orgoliu, reducând din diferență, la capătul unui corner, mingea deviată de un fundaș portughez ajungând în fața porții goale la Manuel Akanji, care a înscris nederanjat (4-1, min. 58).

Ramos a dus scorul la 5-1, completând tripla, în minutul 67. Rafa Leao a închis apoi tabela în minutele suplimentare de joc, cu un șut în diagonală, din careu (6-1, min. 90+2).

Portugalia întâlnește în sferturile de finală reprezentativa Marocului, care a învins Spania, la lovituri de departajare.

Celelalte sferturi de finală sunt Olanda – Argentina, Brazilia – Croația și Anglia – Franța.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Portugalia elvetia Gonçalo Ramos hat-trick