x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Probleme cu polonezii - Alerta inaintea meciului Germania - Polonia

Probleme cu polonezii - Alerta inaintea meciului Germania - Polonia

de Dragos Stoica    |    15 Iun 2006   •   00:00
Probleme cu polonezii - Alerta inaintea meciului Germania  -  Polonia

Corespondenta din Stuttgart
Considerat de mare risc inca din momentul tragerii la sorti, meciul Germania - Polonia, disputat dupa inchiderea acestei editii, a inceput, in afara terenului, inca de ieri-dimineata.
Corespondenta din Stuttgart
Considerat de mare risc inca din momentul tragerii la sorti, meciul Germania - Polonia, disputat dupa inchiderea acestei editii, a inceput, in afara terenului, inca de ieri-dimineata.

Organizatorii au intrat in urma cu doua saptamani in posesia unor informatii conform carora suporterii polonezi intentionau sa provoace incidente la partida care a avut loc aseara, la Dortmund. Dupa o intensa colaborare cu politia poloneza, aceasta a interzis unui numar de 300 de suporteri sa calatoreasca in Germania, in pofida faptului ca respectivele persoane isi achizitionasera deja biletele de meci. Cu toate acestea, ieri-dimineata au izbucnit unele incidente izolate, motiv pentru care organizatorii au suplimentat imediat efectivele fortelor de ordine care asigurau protectia spectatorilor. Filtrele obisnuite la accesul pe stadion au fost dublate, in timp ce suporterii polonezi, majoritatea cunoscuti drept neonazisti, au fost monitorizati in permanenta.

INVITATIE. Pe de alta parte, jandarmul francez Daniel Nivel, victima a violentelor suporterilor germani la Coupe du Monde, din 1998, a fost invitat de organizatori sa asiste la partida de aseara. Acum in varsta de 43 de ani, Nivel a fost batut violent de fanii germani in apropierea Stadionului Felix Bollaert din Lens, unde urma sa se dispute atunci intalnirea Germania - Iugoslavia. Ramas in coma timp de sase luni, fostul jandarm sufera si acum in urma acelei agresiuni. Sase dintre huliganii implicati in acel incident au fost condamnati in Franta si Germania. La doi ani dupa evemiment, FIFA a infiintat o fundatie purtand numele jandarmului francez, avand drept obiectiv lupta impotriva huliganismului.

56 DE SUPORTERI RETINUTI
56 de suporteri polonezi, presupusi huligani periculosi, au fost retinuti ieri la pranz in centrul orasului Dortmund. Fortele de ordine au gasit asupra acestora proteze de plastic asemanatoare cu acelea folosite de pugilisti, ceea ce a lasat impresia ca indivizii urmareau sa se ia la bataie cu fanii germani. Cei 56 au fost supusi unor investigatii riguroase, insa politistii nu au precizat daca acestia urmau sa fie expulzati in Polonia.

SCHUMACHER E INCANTAT
Cel mai titrat pilot din Formula 1 din toate timpurile, cu sapte titluri mondiale in portofoliu, Michael Schumacher, s-a declarat incantat de startul pe care l-a luat selectionata Germania la actuala editie a Cupei Mondiale. "A fost grozav sa-mi vad compatriotii marcand de patru ori. Asta ma motiveaza si pe mine, tot mai mult. Desi eram sceptic, mi-a placut mult jocul pe care l-au aratat, ceea ce demonstreaza ca Germania poate reveni acolo unde ii este locul. Nu pot face insa predictii privind castigatoarea titlului, pentru ca, de exemplu, nimeni nu si-ar fi putut imagina in 2004 ca Grecia avea sa devina Campioana Europei. Mai bine tac decat sa ma fac de ras, dar sper din toata inima ca Germania sa ramana cat mai mult in competitie. De la un moment dat, totul este posibil", a spus Schumi, care este cunoscut ca un microbist inrait.
LESII BEAU BERE PE FURIS
Selectionerul Poloniei, Pawel Janas, are probleme cu jucatorii sai, pentru ca acestia nu mai respecta dieta impusa de tehnician si mananca pe furis noaptea, in camera de hotel. Polonezii nu ezita sa-si comande la room-service bere, cartofi prajiti si dulciuri. Mai mult, cotidianul german Bild scrie ca, in cursul zilei de marti, cantonamentul polonezilor parea o tabara de vara, unii dintre jucatori mergand la pescuit, iar altii facand plaja. Asa stand lucrurile, nici nu e de mirare ca Polonia a furnizat prima surpriza neplacuta a Cupei Mondiale, pierzand primul meci din grupa, 0-2 cu Ecuador. Polonezii au jucat aseara al doilea meci din cadrul grupei A cu Germania, meciul terminandu-se dupa inchiderea editiei. In caz de esec ei risca sa-si faca deja bagajele si sa se intoarca acasa.
×
Subiecte în articol: germania mondial 2006