x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Procesul de fraudă al fotbalistului Neymar va începe chiar înainte de Cupa Mondială

Procesul de fraudă al fotbalistului Neymar va începe chiar înainte de Cupa Mondială

27 Iul 2022   •   22:40
Procesul de fraudă al fotbalistului Neymar va începe chiar înainte de Cupa Mondială

Fotbalistul brazilian Neymar este acuzat de fraudă la Barcelona, iar procesul se va desfășura cu o lună înainte de Cupa Mondială din Qatar, potrivit BBC.

La nouă ani după ce fotbalistul Neymar s-a mutat din Brazilia la Barcelona, acesta va fi judecat pentru presupuse nereguli în legătură cu transferul la echipa catalană.

Într-o saga juridică care se prelungește de ani de zile, internaționalul brazilian, care acum joacă la Paris Saint-Germain, este acuzat de fraudă.

Procesul urmează să aibă loc timp de două săptămâni, începând cu 17 octombrie, cu o lună înainte de Cupa Mondială din Qatar. Mai multe alte personalități urmează să fie judecate în același proces.

Doi foști președinți ai clubului de fotbal Barcelona, Josep Maria Bartomeu și Sandro Rosell, precum și părinții lui Neymar se confruntă cu aceleași acuzații, potrivit informațiilor oficiale.

Toți cei implicați în acest caz au negat acuzațiile, formulate de fondul de investiții DIS, care a susținut că avea dreptul la 40% din suma de transfer a lui Neymar din 2013, când acesta a părăsit clubul brazilian Santos. DIS a afirmat că a primit mult mai puțin decât ar fi trebuit, deoarece o parte din taxa de transfer a fost ascunsă.

Neymar a fost implicat și în alte dispute juridice. În urmă cu un an, Barcelona a ajuns la o înțelegere extrajudiciară cu fotbalistul în legătură cu transferul său la Paris St-Germain în 2017, în valoare de 222 de milioane de euro. Clubul a spus că ar trebui să returneze milioanele de euro pe care le-a primit atunci când a semnat un nou contract în 2016.

Într-un proces anterior al Barcelonei, care a vizat transferul de la Santos, clubul a fost somat să plătească o amendă de 5,5 milioane de euro din cauza neregulilor din cadrul transferului.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: neymar