x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Germania, lidera Grupei A, înfruntă Elveția și Scoția întâlnește Ungaria, la startul rundei a treia

Germania, lidera Grupei A, înfruntă Elveția și Scoția întâlnește Ungaria, la startul rundei a treia

de Redacția Jurnalul    |    23 Iun 2024   •   09:40
Germania, lidera Grupei A, înfruntă Elveția și Scoția întâlnește Ungaria, la startul rundei a treia

Germania, deja calificată, va încerca să își mențină seria de victorii în Grupa A atunci când va înfrunta duminică Elveția, în timp ce Scoția se va confrunta cu Ungaria, de la aceeași oră, 22.00, într-un meci crucial pentru o eventuală calificare, posibilă pentru ambele tabere.

22:00: Elveția - Germania (Grupa A, Frankfurt)

Elveția nu a reușit să completeze golul frumos al lui Xherdan Shaqiri în remiza 1-1 cu Scoția de la Köln, dar cele patru puncte obținute de naționala din țara cantoanelor în două meciuri îi plasează pe o poziție bună pentru a se alătura duminică nemților, în faza jocurilor eliminatorii.

Confruntarea din runda a treia cu gazdele în formă poate părea o sarcină de neinvidiat, dar atacantul Dan Ndoye insistă că încrederea este mare în tabăra elvețiană. „Toți avem aceeași dorință de a câștiga și aceeași mentalitate", a spus el. „Este vorba despre a fi uniți și a lupta împreună, și acesta este modul în care abordăm fiecare joc."

Victoria confortabilă de miercuri împotriva Ungariei face ca locul Germaniei în faza eliminatorie a turneului să fie deja asigurat. Cu toate acestea, echipa lui Julian Nagelsmann este hotărâtă să nu se culce pe lauri la Frankfurt, Jamal Musiala - marcator în primele două meciuri - declarând: „Mentalitatea noastră de a ne apăra poarta și de a continua să încercăm să mai înscriem un gol a fost grozavă. Trebuie să continuăm așa și în următoarele meciuri".

Cu șapte goluri marcate până acum în Grupa A, Germania a depășit deja cel mai mare număr de goluri înscrise în faza grupelor la Euro (șase la EURO 2020) cu un meci înainte de final.

22:00 : Scoția - Ungaria (Grupa A, Stuttgart)

Echipa lui Steve Clarke a răspuns înfrângerii suferite în seara inaugurală în fața Germaniei cu o remiză în fața Elveției - un rezultat care a menținut vii speranțele de a ajunge în faza eliminatorie.

Fundașul Jack Hendry consideră că performanța de la Köln pune Scoția pe poziții bune pentru meciul crucial de duminică, spunând: „Momentul este esențial. Având acest rezultat pozitiv, ne putem concentra acum pe deplin asupra [Ungariei]. Vom încerca să ne îmbunătățim din nou jocul și să obținem trei puncte".

După două înfrângeri consecutive în fața Elveției și Germaniei, Ungaria nu-și poate permite un nou eșec la Stuttgart. Antrenorul Marco Rossi s-a declarat mândru de prestația jucătorilor săi în fața gazdelor, un sentiment împărtășit și de fundașul Zsolt Nagy.

„Am avut patru ocazii mari când era 0-0", a spus el. „Acesta este un lucru uriaș, în opinia mea. Ne putem baza pe punctele noastre forte și, dacă rezolvăm aspectele negative, vom avea șansa să câștigăm împotriva Scoției."

Ungaria este fără victorie în opt meciuri la Euro (D4 L4), de la o victorie cu 2-0 împotriva Austriei, în meciul de deschidere de la Euro 2016.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Grupa A EURO 2024