x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Real Madrid, în finala Cupei Mondiale a Cluburilor

Real Madrid, în finala Cupei Mondiale a Cluburilor

de Redacția Jurnalul    |    09 Feb 2023   •   10:45
Real Madrid, în finala Cupei Mondiale a Cluburilor
Sursa foto: Hepta

Real Madrid s-a calificat în finala Cupei Mondiale a Cluburilor, după ce golurile lui Vinicius Jr, Federico Valverde, Rodrygo și Sergio Arribas au asigurat victoria cu 4-1 în fața egiptenilor de la Al Ahly, miercuri seara, în Maroc.

Fără câțiva titulari importanți, precum atacantul Karim Benzema și portarul Thibaut Courtois, Real Madrid a jucat aproape ca și pe teren propriu, fanii locali care au umplut la refuz stadionul Prince Moulay Abdallah din Rabat susținându-i frenetic.

Tricourile albe ale lui Real Madrid din tribune au depășit cu mult numărul tricourilor roșii ale lui Al Ahly, iar fanii marocani au afișat chiar și un banner uriaș de susținere a giganților spanioli, creând o atmosferă vibrantă și un vacarm rar întâlnit la o Cupă Mondială a Cluburilor pe un stadion care trebuia să fie neutru.

Cu toate acestea, madrilenii au avut de furcă până să deschidă scorul în fața apărării bine organizate a lui Al Ahly, egiptenii fiind periculoși pe contraatac.

Vinicius a șutat pe lângă poartă în minutul 28, iar Rodrygo a nimerit bara, dar Real a deschis scorul chiar înainte de pauză.

Aliou Dieng i-a dat o pasă greșită lui Mahmoud Metwaly care, presat de Vinicius, a pierdut mingea, iar brazilianul a trimis un șut frumos peste portar, al 50-lea său gol în 202 meciuri pentru Real Madrid.

Valverde a mărit avantajul Realului imediat după pauză, înscriind în poarta goală, după ce portarul a respins cu palma un șut de la distanță a lui Rodrygo.

Vinicius a irosit de două ori ocazia de a mări avantajul, iar Al Ahly a redus din diferență când Eduardo Camavinga l-a faultat în careu pe Hussein El Shahat, în minutul 65, iar fundașul Ali Maaloul a transformat penalty-ul.

Afsha a ratat șansa de a egala pentru Al Ahly, cu un șut din apropiere, iar mai apoi Luka Modric a ratat un penalty, în minutul 87, pentru ca Rodrygo și rezerva Arribas să completeze o victorie confortabilă în prelungiri cu goluri din apropiere.

Real va înfrunta sâmbătă, în finala de la Rabat, pe Al Hilal din Arabia Saudită, după ce în prima semifinală saudiții au eliminat campioana sud-americană Flamengo cu 3-2, într-un meci arbitrat de românul Istvan Kovacs

 

(sursa: Mediafax)

×