x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Blatter: Turneul final din 2020 nu mai este un Campionat European. Este lipsit de suflet

Blatter: Turneul final din 2020 nu mai este un Campionat European. Este lipsit de suflet

14 Mar 2013   •   18:16
Blatter: Turneul final din 2020 nu mai este un Campionat European. Este lipsit de suflet

Preşedintele FIFA, Sepp Blatter, a criticat faptul că ediţia din 2020 a Campionatului European se va desfăşura în 13 ţări, precizând că turneul a fost "împrăştiat" şi că îi lipseşte "sufletul", informează mediafax.ro.

"Un turneu aparţine unei ţări, iar pe parcursul său se creează o identitate şi o euforie. Turneul din 2020 a fost împrăştiat. Nu mai este un Campionat European. Trebuie să îl numim altfel, nu ştiu cum. Unui astfel de turneu îi lipseşte inima", a spus Blatter într-un interviu pentru publicaţia Kicker.

Conducătorul FIFA a amintit că i-a spus preşedintelui UEFA, Michel Platini, că ideea nu era nouă, fiind propusă anterior de fostul lider al Libiei, colonelul Gaddafi, pentru Cupa Mondială din 2010, din Africa de Sud.

"Colonelul Gaddafi mi-a spus că ar trebui să se joace câte un meci în fiecare din cele 53 de ţări ale Africii şi finala în Africa de Sud. I-am răspuns că aşa ceva este de neconceput", a precizat Blatter.

Michel Platini, care a lansat conceptul la finalul Euro-2012, a declarat că a fost felicitat de preşedintele FIFA şi că acesta a calificat ideea drept formidabilă, la începutul lunii decembrie, când formatul a fost aprobat de Comitetul Executiv al UEFA.
 

×
Subiecte în articol: euro 2020 sepp blatter michel platini