x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international UEFA: Neymar s-ar putea alege cu o suspendare pentru mai multe meciuri

UEFA: Neymar s-ar putea alege cu o suspendare pentru mai multe meciuri

22 Mar 2019   •   19:04
UEFA: Neymar s-ar putea alege cu o suspendare pentru mai multe meciuri

Procedura disciplinară deschisă de UEFA împotriva brazilianului Neymar (PSG) pentru insulte aduse arbitrului întâlnirii dintre echipa sa şi Manchester United (1-3) deschide posibilitatea unei suspendări pentru mai multe partide din Liga Campionilor.

Potrivit AFP, este vorba despre continuarea anchetei începută la 13 martie împotriva starului lui PSG, UEFA invocând un articol din codul său disciplinar în care se menţionează că un jucător riscă o suspendare de trei meciuri sau o altă perioadă dacă adresează injurii arbitrului.

Pe 13 martie, UEFA anunţa o procedură disciplinară împotriva lui Neymar care a criticat arbitrii de la meciul retur cu Manchester United (1-3) din optimile de finală ale Ligii Campionilor.

Neymar, accidentat, a urmărit atunci meciul din tribunele stadionului Parc des Princes, iar în ultimele minute a coborât la marginea terenului, unde s-a întâlnit cu arbitrul care sesizat de sistemul VAR a acordat un penalty la henţul lui Presnel Kimpembe, din care Marcus Rashford a marcat golul lui United care a dus la eliminarea parizienilor din Liga Campionilor. În tur, PSG s-a impus cu 2-0 pe Old Trafford.

Brazilianul a calificat ca ruşinoasă decizia arbitrului şi a postat pe reţelele de socializare mesaje în care susţinea că nu se poate acorda penalty la o asemenea fază: ''Este o ruşine. Să pui patru tipi care nu înţeleg fotbalul să analizeze o fază. Cum să pui mâinile în spatele tău? Nu a existat penalty''.

Data dezbaterii cazului nu a fost comunicată.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: neymar uefa suspendare