x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Selecționerul Slovaciei se teme de România: „Îmi place că nu renunță niciodată. Este un meci greu pentru noi"

Selecționerul Slovaciei se teme de România: „Îmi place că nu renunță niciodată. Este un meci greu pentru noi"

de Redacția Jurnalul    |    25 Iun 2024   •   22:06
Selecționerul Slovaciei se teme de România: „Îmi place că nu renunță niciodată. Este un meci greu pentru noi"
Sursa foto: Hepta

Slovacia nu-și va modifica stilul de joc și va merge până la capăt pentru victorie atunci când va înfrunta miercuri rivala din Grupa E, România, la Campionatul European, căutând trei puncte pentru a-și asigura calificarea în fazele eliminatorii.

Este cea mai strânsă grupă, cu Slovacia, România, Belgia și Ucraina la egalitate cu trei puncte și cu fiecare echipă având șansa de a trece în optimi în ultima rundă de meciuri.

Slovacia se află la a treia participare consecutivă la un turneu final continental, ajungând în 2016 în optimi, înainte de a fi eliminată în faza grupelor în urmă cu trei ani, într-o campanie care o reflectă pe aceasta.

Cu acea ocazie, Slovacia a învins Polonia în primul meci, a pierdut în fața Suediei în al doilea meci și a fost apoi învinsă de Spania cu 5-0 la Sevilla, părăsind competiția cu trei puncte.

După o victorie surprinzătoare cu 1-0 în fața Belgiei, la Frankfurt, în primul lor meci de la Euro 2024, slovacii au lăsat să le scape un avantaj de 1-0 împotriva Ucrainei și au pierdut cu 2-1, iar acum se confruntă cu probabilitatea de a avea nevoie din nou de un punct în ultimul lor meci pentru a avansa.

„România este o echipă fizică și are un joc tactic foarte bun, așa că este un meci greu pentru noi", a declarat marți antrenorul Slovaciei, Francesco Calzona, citat de Reuters.

„Dar noi avem propriul nostru stil de joc. Nu-mi place să schimb mult din ceea ce ne-a adus aici în Germania și, prin urmare, vom continua cu asta împotriva României."

Calzona nu a evidențiat un jucător anume ca fiind un pericol în echipa României, dar spune că, la fel ca și echipa sa, sunt periculoși ca un colectiv cu spiritul lor de echipă și atitudinea lor de a nu se da niciodată bătuți.

„Îmi place faptul că nu renunță niciodată. Nu vreau să vorbesc despre un jucător în special, mă tem de ei ca grup", a spus el. „Îmi fac griji pentru întreaga echipă, sunt un grup de jucători grozavi".

Cum o remiză e probabil să trimită ambele echipe în optimi, se vehiculează varianta conform căreia cele două echipe s-ar putea mulțumi să câștige fiecare un punct pe Frankfurt Arena, dar Calzona respinge acest lucru.

„Nu am de gând să comentez acest lucru, suntem profesioniști și, deși știm că o remiză ne-ar putea ajuta să ne calificăm, vrem să jucăm propriul nostru meci și merităm ocazia de a ne sigila propria progresie. Nimeni nu ne va da nimic pe gratis", a spus el.

„Mâine vom juca propriul nostru meci. Sperăm să câștigăm, dar dacă în cele din urmă o remiză ne va permite să progresăm, vom saluta acest lucru".

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: slovacia romania EURO 2024