x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Şoc în Coreea de Sud: 10 fotbalişti suspendaţi pe viaţă pentru implicare în pariuri ilegale.

Şoc în Coreea de Sud: 10 fotbalişti suspendaţi pe viaţă pentru implicare în pariuri ilegale.

17 Iun 2011   •   14:25
Şoc în Coreea de Sud: 10 fotbalişti suspendaţi pe viaţă pentru implicare în pariuri ilegale.

Liga Profesionista de Fotbal din Coreea de Sud a suspendat pe viata 10 fotbalisti care si-au recunoscut implicarea in trucarea rezultatelor catorva meciuri din campionatul intern ( K-League). Un al 11-lea fotbalist a primit cinci ani de suspendare.

Unul dintre pariori a recunoscut ca a primit 120 de milioane de woni (circa 110.000 dolari) pentru a pierde un meci, impartind banii cu sapte colegi de echipa, de la Daejon Citizen. Formatia sa a pierdut meciul cu Pohang Steelers, 0-3 pe 6 aprilie, rezultatul corect aducand castiguri uriase la casele de pariuri din Asia.

Scandalul a luat amploare dupa ce luna trecuta un alt jucator a fost gasit mort intr-o camera de hotel. In biletul lasat, sinucigasul spunea ca nu mai suporta tensiunea ce-l apasa dupa implicarea sa in meciuri trucate.

Alti doi fotbalisti suspendati pe viata provin de la Gwangju FC si Sangju Sangmu Phoenix. Toti cei 10 suspendati risca si pedeapsa cu inchisoare pana la sapte ani. De asemenea, sponsorul K-League, loteria nationala din Coreea de Sud, Sports Toto a suspendat plata sumelor pe care urma sa le acorde celor trei echipe, pierderile acestora cifrandu-se la cateva zeci de milioane de dolari.

×
Subiecte în articol: suspendare mafia pariurilor coreea de sud