x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international S-a tras la sorți programul Cupei Mondiale a Cluburilor FIFA 2022

S-a tras la sorți programul Cupei Mondiale a Cluburilor FIFA 2022

de Redacția Jurnalul    |    13 Ian 2023   •   17:40
S-a tras la sorți programul Cupei Mondiale a Cluburilor FIFA 2022

Real Madrid va încerca să câștige Cupa Mondială a Cluburilor FIFA pentru a cincea oară în istoria sa și pentru prima dată din 2018. Competiția din acest an are loc în Maroc, între 1 și 11 februarie și are la start șapte echipe, câștigătoare ale cupelor continentale.

Acestea sunt Real Madrid (Liga Campionilor UEFA), Flamengo (Copa Libertadores), Al-Hilal (echipă invitată de AFC), Wydad Casablanca (Liga Campionilor Africa), Auckland City (Liga Campionilor OFC), Seattle Sounders FC (Liga Campionilor CONCACAF) şi Al Ahly (finalistă Liga Campionilor CAF).

Auckland City din Noua Zeelandă înfruntă Al Ahly din Egipt în primul tur al Cupei Mondiale a Cluburilor 2022, la 1 februarie.

Turul al doilea al competiției se va disputa pe 4 februarie 2023.

Învingătoarea partidei dintre Al Ahly și Auckland City va fi împerecheată cu una dintre Al-Hilal sau Seattle Sounders.

În celălalt meci din turul al doilea, Wydad - gazda - va juca fie cu Al-Hilal, fie cu Seattle Sounders.

Real Madrid și Flamengo intră în competiție în faza semifinalelor și vor fi împerecheate cu învingătoarele din turul al doilea.

Cele două învinse din semifinale se vor înfrunta într-un meci de baraj pentru locul al treilea pe 11 februarie, atunci când are loc și finala dintre învingătoarele din cele două semifinale.

Anul trecut Cupa Mondială a Cluburilor FIFA a fost câștigată de Chelsea, echipă din Premier League, încoronată campioană după ce a învins în finală formația braziliană Palmeiras cu 2-1, după prelungiri.

Golurile marcate de Romelu Lukaku și un penalty transformat de Kai Havertz au fost suficiente pentru Blues, care au cucerit trofeul pentru prima dată în istoria clubului.

Meciul s-a disputat în fața a 33.000 de suporteri pe stadionul Mohammed bin Zayed din Abu Dhabi.

(sursa: Mediafax)

×