x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Un fotbalist al Borussiei Dortmund, inculpat în scandalul meciurilor trucate!

Un fotbalist al Borussiei Dortmund, inculpat în scandalul meciurilor trucate!

13 Apr 2011   •   10:53
Un fotbalist al Borussiei Dortmund, inculpat în scandalul meciurilor trucate!
Sursa foto: /AP

Mijlocaşul polonez al formaţiei Borussia Dortmund, Lukasz Piszczek, a fost reţinut în cazul meciurilor trucate de fostul său club Zaglebie Lubin, scrie presa poloneză, citată de AFP.

În acest caz au fost inculpate 14 persoane, iar 12 dintre ele, între care şi Piszcezk, au mărturisit participarea lor, au anunţat cotidianele de specialitate şi agenţia de presă poloneză PAP, citând membri ai parchetului polonez.

Justiţia poloneză urmează să decidă sancţiunile, care pot fi cuprinse de la o simplă amendă până la doi ani de închisoare.

Ancheta vizează un meci din campionatul Poloniei, disiputat în mai 2006 între Zaglebie Lubin şi KS Cracovia. Partida s-a încheiat nedecis, 0-0, Zaglebie având nevoie de o remiză pentru a-şi asigura prezenţa în Cupa UEFA. Rezultatul ar fi fost aranjat de doi jucători ai echipei din Cracovia şi un dentist, care ar fi servit drept intermediar cu membri ai Zaglebie Lubin. Jucătorii echipei KS Cracovia ar fi primit un total de 25.000 de euro.

Piszczek, în vârstă de 25 de ani, a jucat la Zaglebie Lubin, iar apoi la Hertha Berlin, perioada 2007-2010, el semnând cu Borussia Dortmund în acest sezon.

×