x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Ungaria a administrat Angliei cea mai drastică înfrângere pe teren propriu din 1928 încoace

Ungaria a administrat Angliei cea mai drastică înfrângere pe teren propriu din 1928 încoace

15 Iun 2022   •   10:40
Ungaria a administrat Angliei cea mai drastică înfrângere pe teren propriu din 1928 încoace
Sursa foto: lexaarts/Getty Images/iStockphoto

Ungaria a umilit marți Anglia cu 4-0 în deplasare și s-a clasat pe primul loc în grupa din Liga Națiunilor, provocând gazdelor cea mai drastică înfrângere pe teren propriu din ultimii 94 de ani, într-o competiție în care echipa lui Gareth Southgate spera să fie o încălzire de moral pentru mondial.

Southgate a făcut nouă schimbări față de echipa care a remizat cu Italia în weekend pentru a da o șansă unor jucători mai puțin folosiți. Dar, în ciuda faptului că a dominat posesia, Anglia și-a creat puține ocazii, iar experimentul s-a întors în favoarea unei echipe a Ungariei care câștigase și la Budapesta la începutul lunii și care a vrut din nou sânge.

„Această seară este o experiență pedepsitoare", a declarat Southgate, după ce eroii naționalei finaliste anul trecut la Campionatul European, au fost huiduiți pe stadionul Molineux din Wolverhampton.

Roland Sallai a deschis scorul în minutul 16, după o bâlbâială a apărării engleze, stones respingând greșit cu capul.

Tot Sallai a marcat și al doilea gol în minutul 70, cu o finalizare perfectă cu exteriorul, din careu, după ce Kalvin Phillips a ratat deposedarea.

Zsolt Nagy l-a învins la rândul său pe Ramsdale, iar Daniel Gazdag a șutat de la distanță, după un corner, completând cu alte două goluri de final tabloul suferinței suporterilor englezi.

În plus față de seara dezastruoasă, fundașul englez Stones a fost eliminat pentru două cartonașe galbene, ultimul acordat pe nedrept.

Southgate a declarat că a ales o echipă tânără, experimentală, cu multe talente în atac, ceea ce a lăsat echipa sa expusă atunci când jocul s-a întors împotriva ei.

"Aceasta este responsabilitatea mea la sfârșitul zilei. Nu puteam continua să ne biciuim cei mai buni jucători ... Dar cred că le-am dat prea multe de făcut în seara asta. Înțeleg reacția de pe stadion", a spus el la finalul meciului, citat de BBC Sports.

„Nu am de gând să spun că nu doare ... Am văzut că trebuie să fii la capacitate maximă. A fost o experiență importantă pentru jucătorii tineri în toată această tranșă de jocuri.

Acest grup de jucători au fost incredibili pentru țară și este important ca suporterii să rămână alături de ei", a adăugat Southgate, care a condus Anglia și la o semifinală a Cupei Mondiale din Rusia în 2018.

Rezultatul a duce echipa Ungariei, condusă de Marco Rossi pe primul loc în Grupa A3, cu șapte puncte, cu Anglia pe locul pe ultimul loc, cu două puncte. Germania este a doua, cu șase puncte, după ce s-a impus cu 5-2 în fața Italiei, care este a treia, cu cinci puncte.

Câștigătoarea grupei merge în finala Ligii Națiunilor din iunie anul viitor, în timp ce ultima echipă retrogradează.

Căpitanul Angliei, Harry Kane, care a oferit câteva dintre puținele momente de calitate ale Angliei și a lovit bara cu o lovitură de cap, a recunoscut că capitularea echipei sale în a doua repriză a fost „inacceptabilă", dar i-a îndemnat și pe fani să fie iertători.

„Este prima noastră înfrângere mare de mult timp. Nu este momentul să intrăm în panică, ci să ne păstrăm capul sus", a spus el.

„O seară de uitat, dar trebuie să o luăm în piept și să mergem înainte, să ne pregătim pentru o mare Cupă Mondială și vom învăța multe ... Să nu uităm de unde am venit. Nu va fi perfect fiecare meci".

După ce a pierdut la limită Euro de anul trecut în fața Italiei, Anglia are mari speranțe pentru Cupa Mondială din Qatar de la sfârșitul acestui an. Dar forma lor dezastruoasă din Liga Națiunilor i-a nedumerit pe fani, unii experți indicând epuizarea jucătorilor, după rigorile din Premier League și din alte competiții.

A fost pentru prima dată când Anglia a pierdut un meci acasă la patru sau mai multe goluri din martie 1928, când Scoția a învins-o cu 5-1. Și a fost pentru prima dată când o echipă din deplasare a marcat patru goluri împotriva Angliei de când tot ungurii au câștigat cu 6-3, în 1953.

Ungaria nu s-a calificat la Cupa Mondială.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Ungaria