x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Franţa a fost desemnată să organizeze Euro 2016!

Franţa a fost desemnată să organizeze Euro 2016!

28 Mai 2010   •   00:00

Preşedintele UEFA, Michel Platini, a anunţat, astăzi, că gazda turneului final al Campionatului European de fotbal din anul 2016 va fi Franţa!

Candidatura francezilor, care a fost susţinută de fosta glorie Zinedine Zidane, dar şi de însuşi preşedintele ţării Nicolas Sarkozy, a fost la concurenţă cu cele ale Italiei şi Turciei.

Astfel, Franţa va organiza din nou un turneu final la 18 ani de la Cupa Mondială din 1998. Euro 2016 va fi cea de-a cincea competiţie fotbalistică de anvergură care va avea loc în Hexagon, după Mondialele din 1938 şi 1998, şi Europenele din 1960 şi 1984.

Turcia a fost susţinută în demersul său de preşedintele Abdullah Gül, în timp ce Italia l-a trimis pe secretarul de stat pentru sport, Rocco Crimi.

Italia a fost eliminată după primul tur, la încheierea unei prezentări de o jumătate de oră în faţa celor 13 membri ai Comitetului Executiv al UEFA, între care şi preşedintele FRF, Mircea Sandu. Este pentru a doua oară la rând cînd Italia pierde organizarea CE, după ce a ratat găzduirea lui Euro 2012, când, deşi era mare favorită, a pierdut în faţa Ucrainei şi Poloniei, la baraj.

Preşedintele francez al UEFA, Michel Platini, turcul Senes Erzik (vicepreşedinte) şi italianul Giancarlo Abete nu au avut drept de vot.

×