x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport FRF - "Tricolorii" spun adio Bucurestiului

FRF - "Tricolorii" spun adio Bucurestiului

de Dragos Stoica    |    10 Oct 2006   •   00:00
FRF  -  "Tricolorii" spun adio Bucurestiului

Dezamagiti de incidentele de la meciul cu Belarus, componentii primei reprezentative nu mai vor sa evolueze in Capitala in restul partidelor din actualele preliminarii. Printre variantele luate in calcul se numara Timisoara, Craiova, Piatra Neamt, Constanta si Pitesti.

Vor juca in provincie!

Dezamagiti de incidentele de la meciul cu Belarus, componentii primei reprezentative nu mai vor sa evolueze in Capitala in restul partidelor din actualele preliminarii. Printre variantele luate in calcul se numara Timisoara, Craiova, Piatra Neamt, Constanta si Pitesti.

Candva practic arena de baza a echipei nationale, stadionul din Ghencea nu va mai gazdui prea curand meciurile primei reprezentative.

PRIBEGIE. Dupa ce spectatorii au aruncat cu pietre in timpul meciului inspre rapidistul Daniel Coman, titular sambata in poarta Romaniei, iar Adrian Mutu a intrat intr-un conflict deschis cu o parte a suporterilor, tricolorii refuza acum sa mai evolueze pe stadionul din Bulevardul Ghencea. "Aceasta decizie am luat-o dinaintea meciului cu Belarus. Am ajuns la concluzia ca echipa nationala trebuie sa evolueze in toata tara, pentru ca si alti suporteri sa aiba posibilitatea s-o vada pe viu", a declarat ieri capitanul "tricolorilor", Cristian Chivu. Acesta s-a aratat insa mahnit de evenimentele de la meciul cu Belarus: "Este dureros sa vii sa iti reprezinti tara si sa auzi injurii sau chiar sa ti se doreasca moartea, cum se scandeaza uneori de catre unii din tribune". La randul sau, presedintele FRF, Mircea Sandu, s-a aratat de acord cu jucatorii: "Ei singuri vor decide unde vor juca. Sunt cateva variante, Timisoara, Craiova, Constanta, Piatra Neamt si chiar Pitesti, pentru un meci cu Luxemburg, de exemplu".

MAHNIT
"Este dureros sa vii la echipa nationala si sa fii injurat, sa se vorbeasca de rude care poate nu mai sunt. Inteleg ca spectatorii au dreptul sa huiduie, dar asta nu inseamna sa arunce cu pietre si sa injure ca la usa cortului. Oricum, decizia de a juca si in provincie o luasem inaintea meciului cu Belarus"
Cristi Chivu
capitanul Romaniei

Noul "National", gata in 2009

PROMISIUNE. Videanu a garantat ca peste o luna incep lucrarile
Presedintele FRF, Mircea Sandu, a afirmat ieri ca este sigur ca Stadionul "National" va fi modernizat pana in 2009. "M-am intalnit in cursul saptamanii trecute cu primarul Adriean Videanu, care m-a anuntat ca peste o luna va avea loc licitatia pentru acordarea lucrarii. Sunt convins ca in 2009 vom avea in sfarsit un stadion la standarde europene", a spus oficialul. Acesta a mai precizat ca FRF a platit 20.000 de euro catre FC Steaua pentru inchirierea arenei din Ghencea, precum si 8.000 pentru tabela si pentru cortul in care s-a tinut conferinta de presa si unde a fost zona mixta.

PREMIU. In alta ordine de idei, Cristian Chivu va primi in aceasta seara Premiul "Provincia Capitale" pentru contributia ca jucator si ca om la promovarea valorilor sportului, cu ocazia celei de-a 135-a aniversari de la infiintarea Provinciei Roma. "Este o mare onoare pentru mine, mai ales ca multe personalitati au primit aceasta distinctie in trecut. Este important si pentru ca un fotbalist este apreciat si pentru ceea ce face in afara gazonului", a spus Chivu. De-a lungul timpului, printre laureati s-au aflat Sophia Loren, Liza Minelli, Robert De Niro, Woody Allen si Massimiliano Biaggi. x
×
Subiecte în articol: sport