x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ghionea, Moţi sau Cristea?

Ghionea, Moţi sau Cristea?

de Mihai Igirosanu    |    28 Mai 2008   •   00:00
Ghionea, Moţi sau Cristea?

Selecţionerul Victor Piţurcă va anunţa astăzi, cînd expiră termenul oferit de UEFA, componenţa definitivă a lotului cu care echipa reprezentativă va aborda Euro 2008. 

ECHIPA NAŢIONALĂ - S-a renunţat la Deac. Mai trebuie să plece unul

Selecţionerul Victor Piţurcă va anunţa astăzi, cînd expiră termenul oferit de UEFA, componenţa definitivă a lotului cu care echipa reprezentativă va aborda Euro 2008. 

După ce Piţurcă a fost nevoit să renunţe forţat la Ovidiu Petre şi Dănuţ Coman, ambii accidentaţi, luni seară selecţionerul a renunţat şi la serviciile mijlocaşului CFR-ului, Ciprian Deac.

VARIANTE. Ultimul fotbalist care va părăsi cantonamentul de la Mogoşoaia va fi anunţat astăzi, decizie în urma căreia lotul cu care echipa României se va prezenta la turneul final va căpăta forma definitivă. Conform unor surse apropiate tricolorilor, selecţionerul este aproape decis să renunţe la unul dintre stoperii Cosmin Moţi şi Sorin Ghionea. Totuşi, dacă medicii vor considera că situaţia medicală a celui de-al treilea fundaş central de meserie, Gabriel Tamaş, nu este foarte stabilă, Piţurcă va renunţa la mijlocaşul dinamovist Adrian Cristea, intenţionînd să-şi păstreze mai multe soluţii de rezervă pentru centrul defensivei. Deşi nu traversează o formă deloc bună, stelistul Bănel Nicoliţă are mari şanse să rămînă în lot, mai ales pentru că este o variantă viabilă pentru postul de mijlocaş dreapta, unde Piţurcă îl are ca variantă de bază doar pe Florentin Petre. Deoarece mulţi dintre tricolori încă mai resimt oboseala, antrenamentul de luni seară nu a durat decît aproximativ o oră, timp în care jucătorii au efectuat doar alergări uşoare şi şedinţe de stretching. Vestea bună pentru selecţioner este aceea că Tamaş a fost capabil să ducă antrenamentul pînă la sfîrşit. Căpitanul Cristi Chivu, care noapte de noapte adoarme cu o pungă de gheaţă la umărul stîng, din cauza durerilor, s-a antrenat cot la cot cu coechipierii săi. Antrenamentele conduse de Victor Piţurcă şi staff-ul său tehnic vor creşte în intensitate şi în durată începînd de astăzi.  

Bilete ieftine la testul cu Muntenegru

FRF a fixat preţuri extrem de rezonabile biletelor pentru singurul meci amical pe care echipa naţională îl va susţine înainte de Euro 2008, programat sîmbătă, de la ora 20:45, în Ghencea, contra Muntenegrului. Tichetele vor fi puse de mîine în vînzare la casele stadioanelor Steaua, Dinamo şi Rapid, avînd următoarele preţuri: 10 RON la peluze, 12 RON la tribunele I şi a II-a, 25 RON la tribuna “0”. Reprezentativa muntenegreană va sosi vineri dimineaţă în Bucureşti, în jurul orei 11:30, după ce aseară a susţinut o altă partidă de verificare, la Podgorica, împotriva Kazahstanului. În altă ordine de idei, Adrian Mutu a primit ieri aprecieri din partea lui Gianluigi Buffon, portarul campioanei mondiale en titre, Italia: “Mutu? E genial, ieşit din comun. E un jucător exuberant, care nu se teme de nici un fel de înfruntare. Nu are teamă de nimeni şi de nimic, poate juca lejer în oricare echipă de top europeană. Va fi un adversar teribil”.

Domenech: “Ne gîndim doar la 9 iunie”

Selecţionerul Franţei, Raymond Domenech, a declarat că el şi jucătorii săi sînt deja conectaţi la ziua de 9 iunie, cînd va avea loc meciul de debut la Euro 2008, împotriva României. “Trebuie ca toţi jucătorii să fie în formă optimă la 9 iunie, pentru meciul cu România. Asta facem acum, ne antrenăm şi jucăm meciuri amicale, pentru a pregăti ziua de 9 iunie. Jucătorii trebuie să fie pregătiţi pentru 9 iunie, ăsta e scopul meciurilor amicale. Vom acorda atenţie disciplinei, organizării şi respectului faţă de grup. Echipele sud-americane din meciurile amicale sînt foarte fizice? Credeţi că meciurile cu România, Olanda şi Italia nu vor fi fizice? Cred că finala CE va fi Franţa – Germania”, a spus Domenech. Atacantul lui Lyon Karim Benzema a spus: “Toată lumea trebuie să fie atentă la noi. Franţa are toate argumentele să depăşească grupa. Ne gîndim la finală şi la cîştigarea trofeului”.

Chivu, audiat

În dosarul privind transferurile la cluburi din străinătate a 12 fotbalişti români, procurorii DNA au “mutat” audierile la sediul Federaţiei Române de Fotbal (FRF), după ce selecţionerul echipei naţionale, Victor Piţurcă, a declarat că nu-şi lasă jucătorii aflaţi în cantonament să se prezinte la Parchet. Potrivit unor surse judiciare, primul fotbalist audiat la FRF de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) ar fi fost Cristian Chivu. (Violeta Fotache)

×
Subiecte în articol: sport