x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Gigi Becali se distrează la DNA - " Pot să fiu sancţionat pe cale sportivă, dar nu pe cale penală."

Gigi Becali se distrează la DNA - " Pot să fiu sancţionat pe cale sportivă, dar nu pe cale penală."

23 Mai 2008   •   00:00

 Finanţatorul grupării Steaua, Gigi Becali, a declaratîntr-o conferinţă de presă, că are un act de vînzare-cumpărare pe un teren din Cluj, datat cu 20 de zile înaintea meciului U Cluj - CFR Cluj, iar printre martori a semnat şi selecţionerul "tricolorilor" Victor Piţurcă.



 Finanţatorul grupării Steaua, Gigi Becali, a declaratîntr-o conferinţă de presă, că are un act de vînzare-cumpărare pe un teren din Cluj, datat cu 20 de zile înaintea meciului U Cluj - CFR Cluj, iar printre martori a semnat şi selecţionerul "tricolorilor" Victor Piţurcă.

"Am aici un contract de vînzare cumpărare care este semnat la 15 aprilie, deci cu aproximativ 20 de zile înainte de 7 mai, un contract oficial, demonstrez clar că acei bani erau pentru achiziţionarea unui teren. Sunt şi actele terenului aici. Am un antecontract, sub semnătură privată, tot pe 15 aprilie, semnat de domnul Volcinschi şi de domnul Victor Piţurcă, selecţionerul echipei naţionale. Cred că prezintă garanţie... Tot pe 15 aprilie. Victor Piţurcă semnează ca martor la vînzarea terenului. şi Domnul Volcinshi, din Cluj, care este martor, şi dacă nu era domnul Volcinshi nu mai era Morar (Daniel Morar - şeful Direcţiei Naţionale Anticorupţie) acum, nici nu ştia nimeni de el", a spus Gigi Becali.

Victor Piţurcă nu a putut fi contactat pentru a confirma afirmaţiile finanţatorului stelist.

Gigi Becali a anunţat că va oferi o primă de 5,5 milioane pentru jucătorii echipei naţionale a Romîniei dacă vor cîştiga Campionatul European din această vară şi apteaptă să vadă dacă DNA va ancheta oferta sa. "Voi oferi o primă de 5,5 milioane pentru echipa naţională împreună cu staff-ul tehnic. Voi da 500.000 dacă trec de faza grupelor, două milioane dacă ajung în finală şi trei milioane dacă o şi cîştigă. Sper să nu mi se facă încă un dosar pentru această propunere, pentru că, în concepţia unor procurori, a da bani fotbaliştilor înseamnă mită. Am făcut-o public, este un caz de anchetat pentru ei. Că nu mai pot să zic că am glumit pentru că e promisiune publică. E greu să se joace ei cu mine. Mîine trebuie să mă cheme la DNA că este mită, este acelaşi concept", a precizat Becali.

Finanţatorul stelist a precizat că selecţionerul Victor Piţurcă şi preşedintele FRF, Mircea Sandu, au fost de acord cu premierea "tricolorilor". "Am vorbit cu Piţurcă înainte şi a spus «da», iar Mircea Sandu a zis că e de acord atîtat timp cît şi Victor Piţurcă e OK. Am încredere că 500.000 mi-i ia. Eu îi dau din toată inima. Oricum, eu cîştig dacă jucătorii ajung cît mai departe pentru că le creşte cota steliştilor din lot. Banii îi dau în valiză. Acum îl trimit pe Virgil în Elveţia dacă e", a mai spus Becali.

Gigi Becali crede că acţiunile procurorilor DNA reprezintă "terorism de stat". "Nu m-am dus la DNA pentru că mi se pare un război mediatic. Este terorism de stat, mi se ia egalitatea faţă de ceilalţi candidaţi, pentru că eu sunt şi preşedinte de partid. Am să demontez toate acuzaţiile şi învinuirile. Fac abstracţie de ce trebuia să facă Teia (n.r. - vicepreşedintele CA al FC Steaua, Teia Sponte) cu banii, din ascultările telefonice aş fi promis bani pentru a nu-şi încălca obligaţiile de servici. Legea romînă dă loc de interpretare. Este imposibil în lumea asta să fie condamnată moralitatea. Nu era mită şi nu aveau dreptul să cheltuie banii publici. Invit pe procurorii de la DNA să termine cu terorismul de stat, să citească Convenţia civilă privind corupţia, adoptată de Consiliul Europei la 4 noiembrie 1999,  ratificată de Parlamentul Romîniei. Aici spune clar: «Definiţia corupţiei: Care afectează exerciţiul normal al unei funcţiuni». Eu nu dădeam să se afecteze exerciţiul funcţiunii. «Corupţia activă în sector privat». Iar la final, se menţionează: cu încălcarea obligaţiunilor de servici. Deci, chiar dacă ar fi fost promisiunea din ascultările telefonice, numai cu încălcarea obligaţiunilor de servici", a explicat Becali.

Gigi Becali crede că fundaşul echipei Universitatea Cluj, Edvan, care a comis penaltiul din care s-a marcat unigol gol al partidei cu CFR ar trebui anchetat de procurorii DNA. "Eu le-am promis să-şi încalce obligaţiile de servici? Chiar dacă le-am promis bani, să zicem că ar fi aşa, oricum era aranjat, tot se făcea 11 metri ăla. Ãla şi-a încălcat obligaţiile de servici. Pe ăla să-l ancheteze. Fundaşul şi-a încălcat obligaţiile de servici, a făcut 11 metri. Sunt curioase şi alte lucruri, şi cu Goga ăsta, care ataca fanionul şi s-a autodenunţat. A autodenunţat ce?", s-a întrebat Becali.

Finanţatorul grupării din Bulevardul Ghencea spune că poate fi sancţionat numai pe cale sportivă pentru cazul "Valiza". "Mie nu mi se acordă egalitatea de şanse cînd mă tot cheamă la DNA să-mi strice imaginea. Dacă vor să mă sperie, să-mi arate pisica, mie nu mi-e frică, că sunt curat. E numai politică, altfel nu se explică. Scormonesc peste tot să-mi găsească ceva. Pe plan fotbalistic nu e nimeni ostil Stelei, nici Federaţia, nici Liga. Le-am făcut o plîngere penală la superiori, degeaba, tot fac ce vor. Domnilor procurori, studiaţi legea şi nu mai puneţi oamenii pe drumuri. Dacă sunt chemaţi la DNA oameni de acum 10-15 ani să spună că i-am obligat eu să-mi vîndă teren... Merg la DNA dacă am chef să mă distrez, şi nu am mereu chef să mă distrez. Pot să fiu sancţionat pe cale sportivă, dar nu pe cale penală. Dacă sunt incompetenţi procurorii, nu vreau să-i mai jignesc, daţi-vă demisia", i-a îndemnat Becali pe procurorii DNA.

Gigi Becali a mai menţionat că nu a făcut corect cererea de returnare a banilor de la DNA pentru că Teia Sponte trebuia să semneze documentul.
  • Mediafax


×
Subiecte în articol: sport gigi becali gigi becali piţurcă