x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Gimnastică - Izbaşa, argint la individual compus

Gimnastică - Izbaşa, argint la individual compus

de Marius Mihalcea    |    29 Apr 2007   •   00:00
Gimnastică - Izbaşa, argint la individual compus

In concursul individual compus din cadrul Campionatelor Europene de la Amsterdam, Sandra Izbaşa a pierdut ieri printre degete medalia de aur, care i-a revenit campioanei en-titre, italianca Vanessa Ferrari.

Sandra Izbaşa a fost foarte aproape de a se incununa cu titlul de campioană europeană absolută, dar a ratat medalia de aur după ultima rotaţie a aparatelor. Notată cu 14,325 la paralele şi cu 15,625 la barnă, Izbaşa a trecut pe primul loc in clasamentul provizoriu general după evoluţia de la sol, din cel de-al treilea schimb, pentru care a primit nota 15,745.

ECHILIBRAT. In acel moment, gimnasta romancă avea in faţa singurei contracandidate serioase la titlu, italianca Vanessa Ferrari, un avantaj de cinci miimi. Ultima rotaţie a găsit-o pe Izbaşa la sărituri, in timp ce Ferrari a evoluat la paralele. Prinsă intr-un adevărat război al nervilor, sportiva noastră a fost nevoită să aştepte nu mai puţin de cinci minute să se aprindă becul verde, care ii permitea să execute exerciţiul. Iar presiunea foarte mare la care a fost supusă şi-a spus, din păcate, cuvantul. Izbaşa nu a reuşit să-şi menţină concentrarea, iar arbitrii i-au penalizat drastic micile ezitări, notand-o cu 14,475. In schimb, Vanessa Ferrari a făcut un exerciţiu foarte reuşit, pentru care a fost notată cu 15,600, şi a revenit in frunte, adjudecandu-şi medalia de aur la o diferenţă mai mare de un punct. Podiumul concursului feminin individual compus a arătat, la final, astfel: 1. Vanessa Ferrari (Italia) 61,075 p, 2. Sandra Izbaşa (Romania) 59,900 p, 3. Alina Kozici (Ucraina) 59,300 p.

MERITORIU. Pe locul patru s-a clasat Steliana Nistor, cealaltă gimnastă romancă prezentă in concurs. In cea de a treia rotaţie Nistor a căzut de pe barnă, insă chiar şi aşa a primit o notă mare, 14,625, intrucat a executat un exerciţiu cu grad ridicat de dificultate. Astăzi, Sandra Izbaşa şi Steliana Nistor vor concura in finalele pe aparate. In concursul individual compus rezervat băieţilor, romanii Flavius Koczi şi Răzvan Şelariu au terminat pe poziţia a 5-a, respectiv a 6-a.

×
Subiecte în articol: sport izbaşa izba