x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Gontineac, antrenor de naţională

Gontineac, antrenor de naţională

de Vlad Ionescu    |    19 Mai 2010   •   00:00
Gontineac, antrenor de naţională

Fostul internaţional Romeo Gontineac (foto) şi neozeelandezul Steve McDowell sunt noii antrenori ai echipei de rugby a României. Ei l-au înlocuit pe francezul Serge Lairle, care nu a acceptat propunerea fe­deraţiei de a i se diminua salariul. În funcţia de manager va rămâne Robert Antonin, iar Pompilie Borş va fi, ca şi până acum, manager sportiv.

Gontineac va antrena linia de treisferturi, iar McDowell se va ocupa de pachetul de înaintare. Cei doi vor debuta pe banca tehnică la meciul din calificările la Cupa Mondială, contra Ucrainei, care se va disputa la 22 mai, la Kiev. „Mă simt onorat şi obligat să transmit valorile pe care le-am acumulat timp de 16 ani la echipa naţională. Primul obiectiv este să calific România la Cupa Mondială", a declarat Gontineac (36 de ani), care în îndelungata sa carieră a strâns 76 de selecţii şi a participat la patru Cupe Mondiale.

Steve McDowell (49 de ani) are şi el o carte de vizită impresionantă. A disputat 86 de meciuri pentru All Blacks, cu care a cucerit Cupa Mondială la ediţia inaugurală din 1987, an în care a fost ales cel mai bun pilier din lume. „Sunt mândru de această propunere. Ar fi fantastic să conduc România la Cupa Mondială", a spus McDowell. În tinereţe, acesta a practicat cu succes şi judo, fiind selecţionat pentru JO din 1980, dar nu a mai ajuns la Moscova, deoarece ţara sa a boicotat competiţia.

×
Subiecte în articol: sport