x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Handbal feminin: Grupă echilibrată

Handbal feminin: Grupă echilibrată

de Vlad Ionescu    |    07 Iun 2010   •   00:00
Handbal  feminin: Grupă echilibrată

Naţionala feminină de handbal a României va juca în grupa A la Campionatul European care se va disputa în perioada 7-19 decembrie, în Danemarca şi Suedia, alături de reprezentativa ţării gazdă, Spania şi Serbia.

Tragerea la sorţi, la care România a făcut parte din urna a treia valorică, a avut loc la Odense şi a fost efectuată de patru dintre cele mai bune jucătoare ale lumii, între care şi Cristina Neagu (foto).

Prin prisma cărţii de vizită a adversarelor se anunţă o luptă echilibrată pentru calificarea în fazele superioare. Danemarca este nu numai coorganizatoare a competiţiei, ci şi o fostă campioană olimpică, mondială şi europeană. În faţa Spaniei am pierdut atât la Europenele din 2008, cât şi la Mondialele din 2009, iar Serbia ne-a elimi­nat în preliminariile CE 2006.

"La nivelul acesta nu mai contează pu­terea adversarelor, ci felul în care luptăm noi cu fiecare. Nu se pune problema de o favorită în grupa noastră şi consider că toate grupele sunt echilibrate. Va conta forma de mo­ment a fiecărei echipe", a declarat an­trenorul Radu Voina.

Meciurile din grupa A se vor disputa la Aalborg şi Aarhus, România urmând să întâlnească, în ordine, Spania, Danemarca şi Serbia. Primele trei clasate se califică în grupele principale. Echipele din grupa A vor juca îm­potriva celor venite din grupa B, din care fac parte Muntenegru, Croa­ţia, Rusia şi Islanda.

×
Subiecte în articol: sport