x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport HANDBAL: Grupă horror la Euro

HANDBAL: Grupă horror la Euro

de Theodora Şutiu    |    29 Noi 2018   •   09:44
HANDBAL: Grupă horror la Euro
Sursa foto: https://fra2018.ehf-euro.com

Echipa naţională de handbal feminin debutează, pe 1 decembrie, începând cu ora 19.00, la Campionatul European, într-un meci împotriva reprezentativei similare a Cehiei. În grupa tricolorelor se mai află Germania şi Norvegia, deţinătoarea titlului continental.

Cehia traversează o perioadă foarte bună. Echipa antrenată de selecționerul Jan Basny a obţinut trei victorii din trei, contra Elveţiei, Croaţiei şi Sloveniei, în turneul pregătitor dinaintea Europenelor, disputat la la Cheb, lângă Karlovy Vary.

Al doilea adversar din grupă, Germania, a jucat în acest weekend în Spania, la Alicante. Nemțoaicele au avut parte de adversari mai puternici, pierzând două meciuri din trei, 19-20 cu Brazilia și 20-22 cu Spania. Meciul se va disputa pe 3 decembrie, la ora 19.00.

Imposibil de învins

În ultimul meci din grupe, tricolorele vor întâlni Norvegia. Nordicele îşi continuă evoluțiile fenomenale de dinainte de Euro. La Golden League, echipa lui Thorir Hergeirsson a câștigat detașat primele două jocuri: 25-19 cu Ungaria și 28-22 cu Danemarca.

Norvegia se bazează pe veteranele Katrine Lunde (38 de ani) și Heidi Loke. Nici generaţia tânără, cum ar fi Malin Aune, Henny Reisted sau Marit Jacobsen, nu este de neglijat. Echipa reprezintă un mix perfect de experiență și tinerețe. Tricolorele vor întâlni Norvegia în ultima partidă din grupă, pe 5 decembrie, de la ora 22:00. Toate meciurile sunt transmise de TVR.

Îmi doresc din suflet la final să tragem linie și să spunem, da, ăsta a fost momentul nostru. Dar nu să plecăm acum cu medaliile la gât și apoi să le uităm pe acolo, prin Franța

- Denisa Dedu, portar

 

×