x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport HANDBAL MASCULIN: Suedia a făcut instrucţie

HANDBAL MASCULIN: Suedia a făcut instrucţie

de Ionut Paduraru    |    01 Dec 2008   •   00:00
HANDBAL MASCULIN: Suedia a făcut instrucţie

Naţionala României a înregistrat a doua înfrângere consecutivă din preliminariile Campionatului European din 2010, 29-36 cu Suedia, dar rămâne pe locul secund în Grupa I de calificare.



Partida de la Reşiţa a început bine pentru elevii lui Aihan Omer, care conduceau cu 3-1 în minutul 5. Oaspeţii au egalat însă după numai un minut şi au preluat apoi conducerea, pe care nu au mai cedat-o până la finalul meciului. Românii au mai avut ocazia de a egala scorul o singură dată, la 14-15 în minutul 26, dar Ghionea a ratat de la 7 metri şi până la finalul reprizei nordicii s-au distanţat la patru goluri, 15-19. Şi la reluare tricolorii au continuat să alterneze momentele de revenire cu ratările copilăreşti. S-au apropiat de două ori la două goluri, dar au cedat total pe final şi suedezii s-au impus la o diferenţă liniştitoare, 29-36. Golurile României au fost marcate de Ghionea (10), Irimescu (6), Cozma, Petrea şi Toma (câte 3), Jurcă (2), Timofte şi Pîrîianu. În primele patru partide din preliminarii, naţionala noastră a înregistrat două victorii (cu Turcia şi Polonia) şi două înfrângeri (cu Muntenegru şi Suedia). România se află pe locul secund în grupă, cu patru puncte, dar şi cu un meci în plus disputat. Următoarea partidă a naţionalei antrenate de Aihan Omer va avea loc la 10 sau 11 iunie 2009, tot împotriva Suediei, în deplasare.


Paleu: "Pe unii îi doare undeva de naţională"

După meci, vicepreşedintele FRH, Petru Paleu, i-a criticat pe jucătorii naţionalei. "Sunt câţiva care nu se concentrează la echipa naţională la fel cum o fac la echipa de club, pe care îi doare drept undeva de naţională. Echipei nu-i lipseşte nimic pentru a se merge la CE şi am convingerea că ne vom califica, chiar dacă am pierdut cu Suedia", a spus Paleu. "Am avut în faţă un adversar foarte valoros, care ne-a depăşit la toate capitolele, atât din punct de vedere individual, cât şi colectiv. Au jucători extraordinari şi de aceea au câştigat la această diferenţă", a declarat şi antrenorul Aihan Omer.

×
Subiecte în articol: sport