x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Handbal - Steaua, stapana Europei

Handbal - Steaua, stapana Europei

de Dragos Stoica    |    30 Apr 2006   •   00:00

Echipa de handbal Steaua Bucuresti a cucerit ieri Challenge Cup, in ur-ma unui retur dramatic cu echipa portugheza Sporting Horta.

SACRIFICIU. Avand de recuperat 5 goluri dupa meciul tur, elevii lui Vasile Stanga s-au batut ieri pentru fiecare minge

Handbalistii clubului din Bulevardul Ghencea au cucerit Cupa Challenge, invingand ieri cu 34-27 si recuperand un handicap de cinci goluri din meciul tur cu portughezii de la Sporting Club da Horta.

Creditata mai degraba cu scepticism dupa prima mansa a finalei Cupei Challenge, Steaua a reusit ieri o performanta superba, recuperand handicapul celor cinci goluri din tur, cand au pierdut cu 21-26.

ATMOSFERA. In fata a peste 4.000 de spectatori patimasi, care i-au supus pe lusitani unei presiuni de nedescris, elevii antrenorului Vasile Stanga au facut o partida mare, invingand cu 34-27. Conducand din primul pana in ultimul minut, "militarii" au realizat cea mai buna performanta a handbalului romanesc de club din ultimii 17 ani, pentru care fiecare component al lotului va primi cate 10.000 de euro. Cei mai buni oameni ai "ros-albastrilor" au fost portarul Stefan Laufceag, Sania si Mazilu, care, la fel ca in semifinalele aceleiasi competitii, au tras dupa ei intreaga echipa. Mai mult decat atat, performanta Stelei este cu atat mai meritorie, cu cat adversara de ieri, Sporting Club da Horta, are un buget echivalent cu cel al unei echipe de fotbal, adica peste doua milioane de euro anual.

RASPLATA. Patronul Stelei, Gigi Becali, a declarat ca ii va premia cu 20.000 de euro pe handbalistii clubului din Bulevardul Ghencea. Becali, care a asistat la meci pe viu, a afirmat: "Mi-am dorit foarte mult sa vin, sa intregesc familia Stelei. Nu am vazut niciodata un meci de handbal, nu ma pricep la acest sport, dar le-am tinut pumnii baietilor si ii voi premia cu 20.000 de euro", a spus Becali. Dupa Gigi Becali, a sosit la meci si presedintele executiv al FC Steaua, Marius Lacatus.

×
Subiecte în articol: sport