x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ilie Balaci a intrat in conflict cu seicii

Ilie Balaci a intrat in conflict cu seicii

21 Ian 2005   •   00:00

Extrem de respectat in regiunea Golfului, antrenorul Ilie Balaci are in aceste zile parte de o atmosfera foarte tensionata. El se afla in mijlocul unui conflict cu oficialii clubului sau, Al-Ahly.

MIHAI IGIROSANU

TENSIONAT. Foarte bine cotat in zona Golfului, Ilie Balaci se simte inselat de conducerea clubului Al-Ahly
Conducerea clubului SC Al-Ahly, din Emiratele Arabe Unite, a decis ieri sa-l inlature pe roman de la carma clubului, desemnandu-l ca supervizor general al clubului de fotbal.

CONTRACT. Contactat ieri de un cotidian din Dubai, citat de agentia Middleeastfootball, Balaci a acordat un amplu interviu, in care a criticat dur atitudinea celor de la Al-Ahly. "Nu stiu nimic despre eventualul rol de supervizor general. Am venit aici pe un contract clar, de antrenor, iar acum le cer oficialilor clubului sa respecte intelegerea. In caz contrar, doresc sa-mi fie platiti banii care mi se cuvin din contractul pana la finele sezonului", a declarat Balaci, pe care presa locala l-a prezentat drept extrem de furios.

AMENINTARE. Intrebat ce are de gand in perioada imediat urmatoare, Balaci a precizat: "Intentionez sa-mi onorez pana la capat contractul cu Al-Ahly, dar observ ca oficialii clubului fac totul pentru a-mi face viata grea. Daca lucrurile nu vor intra pe fagasul normal, voi reclama conducerea clubului la FIFA. Am o imagine in zona si nu vreau ca reputatia sa-mi fie stricata".

SITUATIE
Dupa ce, la finele anului precedent, facea senzatie cu Al-Ahly, castigand Cupa Emirului (2-1 in finla cu Al Sha’ab), Ilie Balaci si Al-Ahly traverseaza momentan un moment de criza. In campionat, echipa olteanului ocupa un modest loc 7, cu 16 puncte din 11 meciuri. Trupa lui Balaci este la 9 puncte distanta de liderul Al-Wahda, echipa antrenata de germanul Rainer Hollman, cand au ramas 15 etape pana la finalul sezonului. In urma rezultatelor foarte bune din anul precedent, oficialii lui Al-Ahly hotarasera sa-i prelungeasca lui Balaci contracul pe un an, cu un salariu de 600.000 de dolari anual.

OFERTE
Chiar daca nu va ajunge la o intelegere cu Al-Ahly, Ilie Balaci nu duce lipsa de oferte. Una dintre variantele cele mai des vehiculate este aceea ca Balaci va prelua echipa nationala a Omanului. Forul din tara respectiva tocmai l-a concediat pe cehul Milan Macala. De asemenea, un club din Qatar l-a contactat deja pe Balaci, oferindu-i un salariu de 750.000 de dolari pentru un an de contract. Cu toate acestea, antrenorul roman nu este prea interesat, deocamdata, sa demareze negocieri cu cluburile care i-au solicitat serviciile: "Ceea ce doresc eu acum sa vad este salariului platit pentru sezonul in curs. In privinta viitoarei mele destinatii nu pot sa spun prea multe in acest moment", a declarat Balaci.

×
Subiecte în articol: sport clubului balaci al- ilie balaci