x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Imbatabilul “Mister KO”

Imbatabilul “Mister KO”

02 Mar 2008   •   00:00
Imbatabilul “Mister KO”

Aflat pentru prima oară în postura de a-şi apăra centura mondială, Lucian Bute a făcut o nouă demonstraţie de forţă, reuşind să-l învingă prin KO în repriza a 10-a pe americanul William Joppy.

Aflat pentru prima oară în postura de a-şi apăra centura mondială, Lucian Bute a făcut o nouă demonstraţie de forţă, reuşind să-l învingă prin KO în repriza a 10-a pe americanul William Joppy.

 

 

Românul şi-a făcut astfel cel mai frumos cadou pentru cei 28 de ani pe care i-a împlinit în preziua meciului şi a dedicat victoria tuturor femeilor din România, cu ocazia zilei de 1 Martie. Bute este foarte iubit la Montreal, iar acest lucru a fost demonstrat încă o dată în noaptea de vineri spre sâmbătă, când 14.000 de oameni, între care 2.000 de români, au umplut până la refuz arena Centre Bell. Iar Lucian nu şi-a dezamăgit nici de această dată fanii şi a început meciul în forţă, pentru a arăta încă de la început cine este stăpân în ring. Joppy s-a dovedit un bun încasator, a replicat curajos când s-a ivit ocazia, dar a fost ţinut la respect de un adversar care s-a mişcat “cu agilitatea unei feline”, aşa cum a notat presa canadiană, şi a lovit năprasnic cu ambele braţe. Pe măsura scurgerii reprizelor, a devenit tot mai evident că balanţa nu se poate înclina decât într-o singură direcţie, spre partea românului. Americanul a făcut prima oară cunoştinţă cu podeaua în runda a noua, în urma unui croşeu de stânga recepţionat în plin, dar a fost salvat de gong. Repriza a zecea avea să fie şi ultima. Bute s-a dezlănţuit, Joppy a căzut din nou, iar arbitrul a pus capăt luptei, declarându-l pe român învingător prin KO tehnic.

 

 

DEDICAŢIE. După ce şi-a prins la brâu centura de campion, Lucian Bute a declarat pentru postul de radio România Actualităţi: “Nu mi-a fost frică nici un moment că aş putea pierde titlul. I-am demonstrat lui Joppy că în Canada se practică şi boxul, nu doar hocheiul, însă acum cred că, dacă mă străduiam puţin, îl băteam şi încălţat cu patine. Dedic această victorie tuturor femeilor din România, surorilor şi mamei mele”. În urma acestui succes, Lucian rămâne neînvins la profesionişti, având 22 de victorii, dintre care 18 înainte de limită, iar Joppy, care a anunţat că se retrage din box, a suferit a 5-a înfrângere (2 prin KO).Cei doi pugilişti şi-au împărţit o bursă de un milion de dolari, dintre care 70% i-au revenit lui Bute. Pentru Lucian urmează o lună de vacanţă, el fiind aşteptat în România pentru a sărbători alături de familie şi de prieteni. “Vreau să mai ţin centura patru-cinci ani. Vreau să unific centurile, dar nu mă grăbesc încă”, a spus “Mister KO”.

 

 

SUCCESE. În gala de la Montreal au mai luptat alţi doi români. La superuşoară, Ionuţ Ion l-a învins prin KO în repriza a treia pe Jose Leonardo Corona (Mexic), iar Victor Puiu, zis şi “Victor Lupo”, a cucerit titlul de campion al Canadei la semimijlocie, după victoria obţinută prin KO tehnic în runda a 9-a, în faţa peruanului Leonardo Rojas.

 

vlad.ionescu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: sport