x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport In echipă completă

In echipă completă

de Marius Mihalcea    |    03 Aug 2007   •   00:00
In echipă completă
Sursa foto: BOGDAN STAMATIN /

Astăzi va incepe la Eforie Nord prima ediţie a Openului Romgaz, turneu ce va fi prezidat de unul dintre cei mai mari şahişti ai lumii, Boris Spassky, la startul căruia se vor alinia peste 100 de jucători.

Astăzi va incepe la Eforie Nord prima ediţie a Openului Romgaz, turneu ce va fi prezidat de unul dintre cei mai mari şahişti ai lumii, Boris Spassky, la startul căruia se vor alinia peste 100 de jucători.

Preşedintele Openului Romgaz, rusul Boris Spassky, a sosit miercuri seară in Romănia. Ex-sovieticul a fost intămpinat la Aeroportul Henri Coandă, printre alţii, de directorul general al Romgaz, Iakob Alexa, de primarul municipiului Bucureşti, Adriean Videanu, şi de marea maestră internaţională romănca Elisabeta Polihroniade. Primirea pe care i-au pregătit-o organizatorii l-a luat prin surprindere pe fostul campion mondial, acum in vărstă de 70 de ani. "Imi pare rău pentru ţinuta neadecvată, dar nu mă aşteptam să fiu intămpinat de oficialităţile romăne incă de la aeroport", s-a scuzat Spassky, care şi-a făcut apariţia imbrăcat in pantaloni scurţi şi in papuci.

PROTOCOL. Spassky a trecut insă repede peste aşa-zisul incident şi, extrem de jovial, a răspuns pozitiv invitaţiei organizatorilor de a lua parte la Hotelul Mariott la dineul oficial. "Sunt pentru a doua oară in Romănia. Prima oară am fost cănd aveam 16 ani şi am participat la un turneu la Braşov, pe care l-am terminat pe locul al treilea. Imi pare rău că nu am participat la Turneul Regilor de la Bazna, deşi am fost invitat, dar aş fi incăntat să vin anul viitor", a spus Spassky. La dineu au mai luat parte preşedintele FR Şah, Ion Şerban Dobronăuţeanu, Dan Miţaru, director al Club Alex 2001 Bucureşti, organizatorul openului de la Eforie Nord, senatorul Adrian Păunescu, dar şi trezorierul FIDE, Nigel Freeman, totodată preşedinte al Federaţiei de şah a statului Bermude şi membru de onoare al Club Alex 2001. Tot miercuri, inaintea lui Spassky au venit in Romănia şi ceilalţi invitaţi de marcă ai Openului Romgaz, armeanul Rafael Vaganian, directorul turneului, şi şahistul romăn stabilit in Spania Mihai Şubă. La turneu vor participa peste 100 de şahişti romăni şi străini de toate vărstele, căştigătorul urmănd să se califice la ediţia a doua a Turneului Regilor, cea mai importantă competiţie de şah din Romănia.

×
Subiecte în articol: sport