x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Info

Info

21 Mai 2008   •   00:00

Preşedintele UEFA, Michel Platini, a atacat ieri, la finalul şedinţei Comitetului Executiv, regula propusă de preşedintele FIFA, Joseph Blatter, care ar obliga fiecare club să folosească cel puţin şase jucători autohtoni. Este un lucru bun pentru fotbal, dar complet ilegal.

Război Platini – Blatter pe tema stranierilor

 

 

Preşedintele UEFA, Michel Platini, a atacat ieri, la finalul şedinţei Comitetului Executiv, regula propusă de preşedintele FIFA, Joseph Blatter, care ar obliga fiecare club să folosească cel puţin şase jucători autohtoni. Este un lucru bun pentru fotbal, dar complet ilegal. “Comitetul Executiv a convenit în unanimitate că «Regula 6+5» este bună pentru fotbal, dar este complet ilegală”.

 

 

 

Niculae are viitorul incert la Inverness, dar e cu gîndul la Euro

 

 

În aşteptarea convocării pentru Euro 2008, atacantul echipei scoţiene Inverness, Marius Niculae, a declarat: “Nu ştiu care este viitorul meu la Inverness, dar nu depinde de mine. Acum abia aştept să aflu componenţa finală a lotului pentru Euro”.

 

 

 

FUTSAL. Echipa City’us Tîrgu-Mureş, din liga a II-a, a cîştigat în premieră Cupa României la futsal. În finala disputată la Chiajna, mureşenii au învins cu 2-1 pe FC Craiova, prin golurile marcate de Endre Kacso, Nuno Miguel, respectiv Adrian Mihalache. În deschidere, o formaţie a fostelor glorii ale clubului din Chiajna, la care au evoluat Adrian Bumbescu şi Ion Dumitru, a terminat la egalitate, 5-5, cu naţionala jurnaliştilor.

 

 

TENIS DE MASĂ. Federaţia Internaţională a definitivat lista echipelor care vor participa la turneul olimpic de tenis de masă de la Beijing, printre acestea aflîndu-se şi reprezentativa feminină a României. Aceasta va fi alcătuită din Elizabeta Samara, Daniela Dodean şi Cristina Hârlici, sportive foarte tinere, cu vîrste cuprinse între 16 şi 19 ani. La masculin, România va fi reprezentată doar la individual de Adrian Crişan.

 

 

ITALIA. Mijlocaşul Gennaro Gattuso a anunţat că va mai rămîne încă trei sezoane la AC Milan, infirmînd astfel zvonurile care anunţau că acesta va pleca la campioana Germaniei, Bayern München. “Îmi voi încheia cariera la AC Milan”, a declarat internaţionalul italian în vîrstă de 30 de ani.

 

 

BASCHET. CSU Ploieşti a învins cu 85-66 pe “U” Mobitelco Cluj, în cel de-al doilea meci al finalei Campionatului Naţional masculin de baschet. În primul joc, clujenii cîştigaseră cu 81-72, astfel că scorul general a devenit egal, 1-1. Meciurile 3 şi 4 ale finalei vor avea loc vineri şi sîmbătă, la Cluj.

 

 

EURO 2008. Fiecare dintre cei 23 de jucători ai Naţionalei Spaniei va primi cîte 214.000 de euro dacă selecţionata antrenată de Luis Aragones va cuceri titlul european. În eventualitatea în care echipa va fi eliminată în grupe, fotbaliştii vor încasa o primă fixă, de doar 30.000 de euro. Spaniolii au început deja pregătirile în vederea tureneului final, avînd programate două meciuri amicale, cu Peru, la 31 mai, şi cu SUA, la 4 iunie.

×
Subiecte în articol: sport