x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Info

Info

02 Iun 2008   •   00:00

2 iunie 2008



Roma şi Lazio îl vor pe Cosmin Moţi din această vară
Fundaşul dinamovist Cosmin Moţi este dorit de echipele italiene AS Roma şi Lazio, a anunţat Ioan Becali. "Pînă acum nu au fost discuţii oficiale, dar nu este exclus ca ele să aibă loc în timpul Campionatului European. Jucătorul costă 5 milioane de euro", a spus fostul impresar.

OLANDA. Naţionala Olandei l-a pierdut pe atacantul Ryan Babel, care a suferit o leziune a ligamentelor de la gleznă în timpul unui antrenament, devenind indisponibil pentru cinci săptămîni. În locul său a fost convocat fundaşul Khalid Boulahrouz, semn că antrenorul Marco van Basten intenţionează să întărească apărarea, care a dat semne de slăbiciune în amicalul cu Danemarca.

ŞAH. Toate partidele din runda a opta a Turneului Regilor Romgaz, care are loc la Bazna, s-au încheiat remiză, astfel că în clasament continuă să conducă britanicul Nigel Short, cu 5,5 puncte, urmat de brazilianul Henrique Mecking, cu 4,5 puncte. Românul Mihai Şubă are 4 puncte.

ATLETISM. Cu prilejul unei reuniuni desfăşurate la New York, jamaicanul Usain Bolt a stabilit un nou record mondial în proba de 100 m, cu timpul de 9,72 secunde. Vechiul record, 9,74 secunde, aparţinea din anul 2007 compatriotului său Asafa Powell.

AMICALE. Echipele calificate la Euro au disputat noi meciuri amicale: Spania – Peru 2-1 (Villa ’37, Capdevila ’90), Ungaria – Croaţia 1-1 (Niko Kovac ’44-autogol / Niko Kovac ’23), Portugalia – Georgia 2-0 (Moutinho ’18, Sabrosa ’44 – pen.), Germania – Serbia 2-1 (Neuville ’74, Ballack (foto) ’82 / Jankovic ’18).

TENIS. Sorana Cîrstea şi Aravane Rezai (Franţa) s-au calificat în optimile de finală ale probei feminine de dublu de la Roland Garros, după ce au dispus cu 7-5, 6-2 de cuplul Nathalie Dechy / Elena Lihovţeva (Franţa / Rusia).
GIMNASTICĂ. Întîlnirea bilaterală dintre echipele feminine ale României şi Angliei, desfăşurată la Constanţa, a fost cîştigată de sportivele noastre, care au acumulat 238,600 de puncte, faţă de cele 230,400 ale adversarelor.

LUPTE. Estera Dobre a ocupat locul secund la categoria 48 kg, la turneul preolimpic de la Haparanda (Suedia), obţinînd calificarea la JO. România va fi reprezentată la întrecerile din capitala Chinei de şapte luptători.

×
Subiecte în articol: sport