x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Info

Info

06 Iun 2008   •   00:00

6 iunie 2008



TRANSMISII. Radio România Actualităţi este singurul post de radio din ţară care va transmite în direct toate meciurile din grupă ale elevilor lui Victor Piţurcă. Pe lîngă acestea, România Actualităţi va mai transmite în direct întîlnirile Italia – Olanda din 9 iunie, Franţa – Olanda din 13 iunie, şi Franţa – Italia din 17 iunie. De asemenea, comentatorii Radio România Actualităţi vor transmite în direct de la conferinţele de presă şi vor transmite opiniile jucătorilor şi oficialilor FRF.

HANDBAL. Fostul mare internaţional Ştefan Birtalan, dublu campion mondial cu naţionala României în 1970 şi în 1974, a fost supus unei operaţii de transplant de ficat. Intervenţia a fost realizată de profesorii Irinel Popescu
şi Tulbure la Spitalul Fundeni. Colegul său de generaţie, Cornel Oţelea, a declarat că starea de sănătate a fostului campion mondial este foarte bună, intervenţia fiind una reuşită. Birtalan, în vîrstă de 60 de ani, suferea de mai mulţi ani de hepatită tip C.

TENIS. Al doilea turneu de Mare Şlem al anului, Roland Garros, a ajuns în faza semifinalelor. Pe tabloul masculin, Roger Federer a făcut spectacol în faţa lui Fernando Gonzalez, cap de serie 24, pe care l-a depăşit în patru seturi: 2-6, 6-2, 6-3, 6-4. Astăzi, elveţianul va da piept cu favoritul gazdelor, Gael Monfils, cel care l-a învins în "sferturi" pe spaniolul David Ferrer. În a doua semifinală, specialistul zgurei, Rafael Nadal, va primi replica sîrbului Novak Djokovic.

BULGARIA. După campioana Portugaliei, FC Porto, şi ŢSKA Sofia, cîştigătoarea titlului în Bulgaria, a fost exclusă din ediţia viitoare a Ligii Campionilor. "Decizia este una finală", se specifică într-un comunicat remis de federaţia bulgară. Echipa la care evoluează şi internaţionalul român Florentin Petre a fost sancţionată din cauza datoriilor foarte mari către mai multe instituţii de stat şi diverşi creditori. (Petio Petkov, Sofia)

POLI TIMIŞOARA. Curtat de mai multe formaţii din Liga 1, mijlocaşul Artiom Karamian îşi doreşte să rămînă la Poli şi are ambiţii mari sezonul viitor. "Abia aştept să înceapă antrenamentele şi campionatul. Ne dorim să intrăm în grupele Cupei UEFA şi să facem o figură cît mai frumoasă în Europa, care să-i bucure pe suporteri", a declarat fotbalistul armean, care este dorit de Dinamo, Steaua şi Rapid.

SĂRITURI CU SCHIURILE. În urma parteneriatului dintre OMV şi Federaţia Română de Schi şi Biatlon, săritorii cu schiurile din ţara noastră beneficiază în această perioadă de un stagiu de pregătire la Villach – Austria. Scopul final al acestui proiect, care se întinde pe zece ani, este acela de a duce un săritor din ţara noastră în primii zece din lume. În clipa de faţă, Andrei Balazs este singurul senior din România care practică sărituri cu schiurile. Ceilalţi sînt juniori, din acest motiv specialiştii austrieci fiind foarte încrezători în potenţialul ţării noastre la acest sport. Mai multe detalii pe www.jurnalul.ro.

×
Subiecte în articol: sport