x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Info

Info

11 Iun 2008   •   00:00
Info

ADONIS. Portughezul Cristiano Ronaldo (foto) a fost desemnat cel mai frumos fotbalist de la EURO, în urma unui sondaj realizat pe un eşantion de 12.000 de femei din 12 ţări.



ADONIS. Portughezul Cristiano Ronaldo (foto) a fost desemnat cel mai frumos fotbalist de la EURO, în urma unui sondaj realizat pe un eşantion de 12.000 de femei din 12 ţări. Jucătorul lui Manchester United a primit 9% din voturi, cele mai multe admiratoare ale sale provenind din Italia, Germania şi Suedia. Pe locul al doilea, cu 4% din voturi, s-au clasat la egalitate francezul Thierry Henry, italianul Fabio Cannavaro şi suedezul Freddie Ljungberg. Germanul Michael Ballack, italianul Luca Toni şi spaniolul Iker Casillas au obţinut 3% din voturi.

FRF. Federaţia Română de Fotbal a anunţat că a încetat colaborarea cu firma care administra site-ul oficial, din cauza faptului că luni a apărut pe frf.ro formula de start preconizată a fi folosită în meciul cu Franţa. “Postarea ştirii nu a fost o eroare tehnică, aşa cum s-a declarat iniţial, ci un act discreţionar (fără consultarea vreunui oficial al FRF) şi tendenţios al firmei care administrează site-ul, nemaivorbind de faptul că selecţionerul oricum nu anunţase nimic, aşa cum pretindea articolul evocat”, se arată într-un comunicat al FRF.

PLICTISEALĂ. Presa britanică a comentat în termeni ironici meciul dintre România şi Franţa, criticile fiind îndreptate în special în direcţia “cocoşilor galici”. “Grupa morţii? Mai bine a morţii de plictiseală. Jucătorii de talie mondială ai Franţei au eşuat în faţa României”, a scris Daily Mail. “Fără intensitate, fără dorinţă, ci doar scuze, iar Raymond Domenech a fost un antrenor torturat. Anelka? Era doar un tricou pe teren şi a avut noroc că a rămas 75 de minute. România a fost condusă magistral de Cristian Chivu”, a notat The Sun. Pentru Sky Sports, românii au obţinut cu uşurinţă punctul planificat, iar jocul a devenit mai interesant abia după ce pe teren a intrat Marius Niculae, atacantul formaţiei scoţiene Inverness.

HANDBAL. Echipa masculină UCM Reşiţa, cîştigătoarea Challenge Cup, a transferat şase jucători în vederea viitorului sezon competiţional. Nou veniţii sînt Eremia Pîrîianu, Marian Filip, ungurul Mihaly Pereverzia, cehii Michal Kraus şi Martin Prachar, precum şi ucraineanul Ian Vijbovski.

CICLISM. Olandezul Peter van Agtmaal a cîştigat etapa a doua a Turului României, disputată pe distanţa de 137 km, între Piatra Neamţ şi Miercurea-Ciuc. Pe locurile următoare s-au clasat Gabor Arany (Ungaria) şi David Clarck (Anglia). În urma acestui rezultat, Agtmaal a trecut pe primul loc în clasamentul general.

Opinie
Selecţionerul Germaniei, Joachim Low, refuză să considere Olanda mare favorită la cîştigarea Euro 2008, în ciuda victoriei categorice a “portocalelor” în faţa Italiei. “Olanda a făcut un joc bun, dar e prea devreme să o numim mare favorită sau să spunem că acel meci a fost unul de referinţă. Şi alte echipe au jucat bine, cum ar fi Portugalia, dar şi Germania”, a explicat tehnicianul, care a recunoscut totuşi că elevii lui Marco van Basten au practicat un fotbal “ofensiv şi atrăgător”.

Fără linişte
Euro 2008 a făcut ravagii şi în Liechtenstein, principatul cu doar 40.000 de locuitori aflat între Austria şi Elveţia. Poliţia a constatat “un derapaj masiv”, cu cîteva încăierări între aproximativ 20 de amatori ai jocului cu balonul rotund, probabil încălziţi de alcool. Unul dintre incidente, care a avut şi un rănit, a necesitat, din cauza amplorii, chiar intervenţia poliţiei de frontieră. Ceva nemaivăzut, au mărturisit locuitorii micuţului principat.

Premiu
Pentru cei care nu au găsit bilet de intrare pe stadioanele Euro 2008 mai există o şansă să vadă o parte din arenele care găzduiesc turneul final. Austrian Airlines a lansat un joc pe internet care permite câştigarea unui zbor de 2 ore şi jumătate deasupra terenurilor de joc din Viena, Klagenfurt, Innsbruck şi Salzburg.

Favorit

Odată cu dubla din meciul cu Polonia, atacantul german Lukas Podolski a devenit şi favoritul societăţii de pariuri pe internet Bwin pentru titlul de golgeter al competiţiei continentale. Jucătorul de origine poloneză afişează o cotă de 4 la 1, devansîndu-i pe spaniolul Fernando Torres (9-1) şi portughezul Cristiano Ronaldo (11-1).


ANTRENORI ● Bölöni, la Standard

După două luni de negocieri cu Rapid, fostul selecţioner al României, Ladislau Bölöni, a ales Belgia şi a semnat un contract pe un sezon cu Standard Liege. Oferta pe care campioana en-titre a Belgiei i-a făcut-o antrenorului român s-a dovedit a fi mult mai convingătoare decît cea a giuleştenilor. Bölöni s-a decis mult mai repede, astfel încît negocierile dintre cele două părţi nu au durat decît zece zile.

HOTĂRÎT. Ladislau Bölöni a fost surprins de interesul celor de la Standard, dar proiectul campioanei a fost determinant. Românul a spus că va munci din greu pentru a obţine performanţe cu echipa belgiană, pe care vrea să o ducă în grupele Ligii Campionilor: “Vreau să fac treabă bună la Standard, vreau să o readuc în frunte. Îi mulţumesc preşedintelui clubului, Michel Preud’homme, pentru ce a realizat pînă acum, a făcut o echipă de top. Pentru mine este o mare provocare”. Bölöni, care a antrenat ultima oară în Emiratele Arabe Unite, pe Al Jazeera, şi a ratat titlul în ultima etapă, s-a arătat extrem de bucuros de revenirea în fotbalul european. (Andrei Chivulete)

×
Subiecte în articol: sport