x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Info

Info

19 Iun 2008   •   00:00

Furt. Poliţia elveţiană a arestat 12 persoane bănuite că au utilizat bilete furate pentru a putea intra în tribunele stadionului din Zürich, la partida Italia – Franţa. Acţiunea a avut loc la puţin timp de la debutul jocului de marţi seară, după ce mai multe bilete de intrare au fost declarate furate. Poliţia a refuzat însă să ofere alte detalii legate de această operaţiune.



Furt. Poliţia elveţiană a arestat 12 persoane bănuite că au utilizat bilete furate pentru a putea intra în tribunele stadionului din Zürich, la partida Italia – Franţa. Acţiunea a avut loc la puţin timp de la debutul jocului de marţi seară, după ce mai multe bilete de intrare au fost declarate furate. Poliţia a refuzat însă să ofere alte detalii legate de această operaţiune.

Suspendări. Comisia de disciplină a confirmat ieri suspendarea pentru un meci a antrenorilor Joachim Low (Germania) şi a lui Josef Hickersberger (Austria), eliminaţi în meciul de luni dintre cele două echipe. Low nu va avea voie să intre la vestiarul Germaniei înainte de sfertul de finală cu Portugalia, nici la pauză, şi nu va putea comunica cu banca tehnică pe timpul meciului. Suspendarea lui Hickersberger se va aplica în următorul meci oficial al Austriei.

Licitaţie. Suporterii austrieci pot dormi în patul eroului selecţionatei, Ivica Vastic, al căpitanului Andreas Ivanschitz şi chiar al selecţionerului Josef Hickersberger, făcînd, în acelaşi timp, şi o faptă bună: hotelul Balance Resort din Stegersbach, care a servit drept cantonament Austriei, a scos la licitaţie sejururi în cele trei camere, iar banii obţinuţi vor fi donaţi unui spital pentru copii.

Acasă. O parte a naţionalei Franţei, împreună cu selecţionerul Raymond Domenech şi preşedintele FFF, Jean-Pierre Escalattes, au decolat spre casă ieri după-amiază. Printre jucătorii care lipseau figura şi Franck Ribery, care se află de marţi seară într-un spital, după ce a fost victima unei entorse la glezna stîngă. Domenech a precizat că jucătorul lui Bayern München va fi obligat să se deplaseze cu cîrje.

Marius Niculae este dorit de formaţia italiană Torino
Atacantul lui Inverness şi al echipei naţionale, Marius Niculae, este dorit de formaţia italiană AC Torino. “Niculae este o ţintă pentru noi în această vară. Voi discuta cu oficialii clubului şi sper să clarificăm situaţia”, a declarat preşedintele grupării “granata”, Urbano Cairo.

Diseară, Portugalia – Germania
Reprezentativele Portugaliei şi Germaniei au deschis în această seară, de la ora 21:45, la Basel, cea de-a doua fază a lui Euro 2008,cele două formaţii urmînd a se întîlni în primul sfert de finală al competiţiei. Nemţii vor aborda partida fără selecţionerul Joachim Low pe bancă, acesta fiind suspendat o etapă de către UEFA după schimbul de replici avut cu antrenorul Austriei, Josef Hickersberger, la meciul direct.

ARBITRI. Au fost stabiliţi arbitrii care vor oficia la primele două meciuri din sferturile de finală. Astfel, partida Portugalia – Germania, programată în această seară, la Basel, a fost încredinţată suedezului Peter Frojdfeldt. Întîlnirea Turcia – Croaţia, care va avea loc mîine, la Viena, va fi arbitrată de italianul Roberto Rosetti.

CRITICI. Fostul internaţional Viorel Moldovan a criticat dur prestaţia tricolorilor în meciul cu Olanda, fiind de părere că aceştia nu au dovedit că au mentalitate de învingători. “Ne uităm la turci şi la croaţi şi ne dăm seama ce ne-a lipsit pentru a ne califica în sferturi. Pe româneşte, ne-au lipsit ouăle, asta ne-a lipsit ca să ajungem şi noi sus. Mai avem mult pînă la mentalitatea lor. Ai noştri mi s-au părut apatici şi timizi, nu au pus deloc presiune pe adversar. Pe vremuri, noi nu cedam deloc pînă nu fluiera arbitrul”, a spus Moldovan.

INTERES. Atacantul german Lukas Podolski a dezvăluit în cotidianul Express că Juventus Torino şi Tottenham Hotspur se află în contact cu anturajul său şi a subliniat că ar putea fi interesat de ofertele acestora. Potrivit sursei citate, Tottenham este gata să plătească 20 de milioane de euro pentru golgeterul Germaniei la EURO 2008. Cel mai bun tînăr jucător la Cupa Mondială 2006 este doar rezervă la Bayern München, titulari fiind Luca Toni şi Miroslav Klose.

CONDIŢIE FIZICĂ. Mijlocaşul român Răzvan Cociş a devenit jucătorul cu cei mai mulţi kilometri parcurşi la EURO 2008. În meciul cu Olanda, el a alergat 12,74 kilometri, depăşind cu 220 de metri recordul deţinut pînă acum de suedezul Daniel Andersson. În schimb, Cociş a fost unul dintre cei mai slabi pasatori ai meciului, a şutat o singură dată la poartă, nu a faultat niciodată şi nici nu a fost faultat. În altă ordine de idei, selecţionata României a fost reprezentativa care a folosit cel mai mic număr de jucători în cele trei partide din grupa C. Astfel, Victor Piţurcă a mizat pe numai 15 fotbalişti, în timp ce Olanda a rulat tot lotul, mai puţin cel de-al treilea portar.

AUDIENŢĂ. Partida România – Olanda a fost cel mai urmărit meci de pînă acum transmis de TVR de la EURO 2008. La meci s-au uitat peste 4,5 milioane de telespectatori, înregistrîndu-se un rating mediu de 22,9% şi o cotă de piaţă medie de 50,8%. Cel mai urmărit minut al transmisiunii a fost, 22:26, cînd peste 5,4 milioane de oameni s-au uitat la TVR 1. Spre comparaţie, în Olanda, la o populaţie de 16 milioane de locuitori, s-au înregistrat 7,3 milioane de telespectatori.


×
Subiecte în articol: sport